Zamenite plastične četke drvenim češljem za kosu

Foto: Dunes Center

Prvobitni češljevi za kosu (korišćeni za češljanje kose pre 5 000 godina, prema nalazima erheologa) izrađivani su od slonovače i oklopa kornjače.

Kasnije su počeli da se prave i češljevi od drveta. To jedan je od najzdravijih načina češljanja kose.

Drveni češalj ima zaobljene vrhove, koji tokom češljanja ujedno nežno masiraju koren kose. Ovaj efekat masaže poboljšava cirkulaciju krvi u samom korenu i distribuciju hranjivih materija u folikule dlake.

Lako prolazi kroz kosu, zahvaljujući širokim zupcima, što umanjuje lomljenje vlasi i vrhova kose, što ga čini idelanim za češljanje kose koja se lako mrsi. Ne uzrokuje stvaranje statičkog elekriciteta u kosi, za razliku od češljeva od drugih materijala.

Drveni češljevi dostupni su u različitim dizajnima. Veliki drveni češalj sa širokim zupcima idealan je za češljanje poluduge ili duge kose, dok je manji drveni pogodan za nošenje u torbici, za češljanje kratke kose, kao i za oblikovanje kose.

Držite ga na suvom mestu i nemojte njime češljati mokru kosu, kako bi njegov rok trajanja bio duži. Nemojte prati drveni češalj vodom ili sapunom, dovoljno je obrisati ga komadom suve tkanine.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti