Zaštitite svoju kožu od gradskog vazduha

Foto: AwesomeJelly.com

Uz pušenje i nesavesno izlaganje suncu, loš vazduh je jedan od glavnih uzroka nastanka hiperpigmentacijskih mrlja.

Jedno nemačko istraživanje je pokazalo da starije žene koje žive u blizini autoputa, tj. u zagađenijoj okolini, na licu imaju 22 posto više hiperpigmentacijskih mrlja i dubljih bora od svojih vršnjakinja koje žive na selu.

Oksidacijski stres koji rezultira preuranjenim starenjem nije problem samo žitelja milionskih metropola. I manja mesta mogu biti jednako pogođena zagađenjem.

Pro­izvodi koji se nude kao zaštita od gradskih zagađivača sve su prisutniji, a prema tvrdnjama njihovih tvoraca, redukuju, neutralizuju i prevenišu negativne uticaje iz okoline.

Takvi proizvodi, na bazi vitamina, stvaraju nevidljivi sloj zaštite, kao tampon zonu koja sprečava direktan kontakt kože s toksičnim česticama. U dubinskom čišćenju kože mogu pomoći i specijalizovane četkice za čišćenje lica koje uspešno uklanjanju lepljive čestice čađi i smoga koje se zna uvući u pore.

Kožu treba obnoviti i zaštititi epiderm jer samo kožna barijera koja učinkovito funkcioniše može pomoći u prevenciji daljih oštećenja. Za ovaj zadatak najbolje je odabrati hidratantne proizvode za „urbanu“ zaštitu.

Osim kozmetičkih rituala, još bolju pomoć pružićete svojoj koži jelovnikom obogaćenim antioksidansima i flavonoidima (čaj, čokolada, crveno voće) i dugim i kvalitetnim noćnim odmorom da bi se koža regenerisala.

Autor: nsuzivo.rs

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti