Foto: PopCrush

Kim Kardašijan Vest i druge američke slavne ličnosti u utorak su najavile da će “zamrznuti” aktivnosti na društvenim mrežama, nastojeći na taj način upozore na negativne posledice “širenja mržnje i dezinformacija”.

“Ne mogu stajati po strani i ćutati dok razne platforme dopuštaju da se i dalje na njima šire govor mržnje i dezinformacije”, napisala je u saopštenju zvezda rijalitija Kim Kardašijan koja se priključila pokretu u okviru kampanje #StopHateforProfit, a pokrenuli su je borci za ljudska prava u Americi.

Ona ima jedan od 10 najpraćenijih računa na svetu i juče je odlučila da ga “zamrzne” na 24 časa. Uz nju su se za bojkot aktivnosti na društvenim mrežama odlučili Leonardo Dikaprio, Saša Baron Koen, Keri Vašington, Dženifer Lorens, Demi Lovato i Keti Peri.

Foto: New York Post

Glumac Ešton Kučer, koji na društvenim mrežama ima više miliona pratilaca, pridružio se bojkotu i poručio: “Ove platforme nisu stvorene da bi širile mržnju i nasilje”.

Organizatori kampanje #StopHateforProfit, optužuju Fejsbuk i Instagram da ne čine dovoljno kako bi sprečili govor mržnje i širenje lažnih informacija. Grupa je posebno usredsređena na Fejsbuk, u čijem su vlasništvu Instagram i Whatsapp, a prošle godine kompanija je ostvarila profit od skoro 70 milijardi dolara.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments