Претрага
Претрага
Close this search box.

(VIDEO) KLINIČKI CENTAR VOJVODINE: Gradi se objekat sa 16 operacionih sala i 348 kreveta za intenzivnu negu – Pogledajte kako napreduju radovi 

Foto: Vojvodina uživo

Univerzitetski klinički centar Vojvodine ubrzano se modernizuje, oprema najsavremenijom opremom i nadograđuje. Budućnost zdravstva, za dobrobit svih građana sa teritorije Vojvodine gradi se danas. 

Trenutno se izvode radovi na obnovi i dogradnji postojećeg objekta Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine, lamelama „B“ i „C“, ukupne površine 33.275 m2. Radovi se paralelno izvode i na izgradnji direktne toplotne veze sa Poliklinikom.

Kako teku radovi na ovom objektu, pogledajte u videu našeg portala Vojvodina uživo:


U prizemlju novog objekta biće smeštena laboratorija, centralna sterilizacija, odeljenje radiologije i odeljenje nuklearne medicine. Na tri gornja sprata biće smeštena hirurška odeljenja sa 16 operacionih sala i odeljenje intenzivne nege, sa ukupno 348 kreveta, od kojih je 14 kreveta na jedinici za transplantaciju.

U sklopu objekta nalaziće se i jedna „hibridna sala“, koja će pre svega služiti za neurološke i vaskularne procedure.

Foto: Vojvodina uživo

Takođe, biće izgrađeni prateći tehnički objekti, 194 novih parking mesta, od kojih 21 za osobe sa invaliditetom, kao i 3.261 m2 zelenih površina.

U Ministarstvu zdravlja navode da će za ovaj objekat biti nabavljena najnovija radiološka oprema i to – dve angio sale, PET sken i CT aparat, četiri rendgena, poseban fluoroskopski aparat i jedna magnetna rezonanca. Uporedo sa ovim nabavkama biće obezbeđena sva neophodna oprema za hirurške sale i sale za transplantaciju.


Budući objekti Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine u brojkama:

Ukupna površina od 33.275 m2

Broj kreveta 384

16 sala za hirurgiju

194 parking mesta

3.261 m2 zelenih površina

Vrednost građevinskih radova na ovom projektu je 28.487.155 evra i u nju nije uručunata cena nabavke prateće opreme. Pokrajinska Vlada obezbedila je 1.3 milijarde dinara za ovaj projekat.


Izgradnja i rekonstrukcija KCV-a izvodi se u sklopu velikog projekta države Srbije, u kojem trba da se dograde i rekonstruišu klinički centri u zemlji. Za sada su potpuno završena dva- U Nišu i U Beogradu, dok se u Novom Sadu radovi privode kraju. Tokom leta započeće i odnova i dogradnja Kliničkog centra u Kragujevcu.

Premijer Srbije Miloš Vučević najavio je velika ulaganja u zdravstvo, tačnije naveo je da će svaki okrug imati jedan pokretni mamograf i da će se formirati tri dodatna centra za radioterapiju i radio dijagnostiku. Takođe, biće obnovljeno i više desetina objekata primarne i sekundarne zdravsvene zaštite širom Srbije.

Do sada su završeni Klinički centar Niš i Univerzitetski klinički centar Srbije u Beogradu, a privodi se kraju izrada projektne dokumentacije za Univerzitetski klinički centar Kragujevac, gde će uskoro početi radovi.

vojvodinauzivo.rs

 

Tagovi:

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Stefanijaa
26.06.2024 20:00

A ko će tamo da radi? Sve što valja je otišlo u privatni sektor. Gradite zidine a ne ulažete u kadar…

Gost
Slatkica
27.06.2024 08:57

Sve je to lepo,samo jos da ima ko da radi tj da operise sa platom od 120.000,00 din . Pozz

Gost
vlada
27.06.2024 10:22

koga ce da navataju tu da radi kad su svi pobegli napolje

Gost
Realnost
27.06.2024 11:17

Ovo je trebalo odavno da bude jedna od vodećih privredno turistički grana, neophodno je vratiti stručni kadar u medicinu koja se godinama razvodnila i od toga napraviti najprofitabilniju privrednu granu i iskoristiti bolest zapadnog sistema, gde su cene nenormalne i preuzeti primat turskoj u lečenju evrope!!!

Gost
Stevan
28.06.2024 16:10

Samo 2 bota su stavila -, cccc!! Za čega ostali primaju platu??Molim gradski odbir stranke da reaguje..

Gost
Србин до коске
28.06.2024 22:42

Моја сестра, пре 6 месеци установљен јој рак плућа, још није добила терапију а возају је да доноси налазе а термина у државној нема и све плаћа. Кави хоштаплери доктори у Србији гори од зеленаша организован криминал. Па се питам шта ће нам те зграде направљене новцем порезника кад непостоје апарати. ЕКГ нема термина али приватно одмах за 8000 динара. Да ли плаћају порез и да ли примају кредитне картице?

Povezane vesti