Foto: Bosco Legal Services
Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu podnelo je optužni predlog protiv okrivljenog A. G. (23) iz Novog Sada kojem se stavlja na teret da je 5. juna, primenom nasilja, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio spokojstvo, telesni integritet i duševno stanje svoje vanbračne supruge sa kojom ima zajedničko dete, tako što joj je, nakon kraće verbalne rasprave, naneo lake telesne povrede.

Kako navode u Službi za informisanje Osnovnog suda u Novom Sadu, nakon podnošenja optužnog predloga, okrivljenom je veće ovog suda produžilo pritvor do 30 dana zbog bojazni da bi boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivično delo ili dovršiti pokušano krivično delo. Pritvor po ovoj odluci može trajati do 14. jula, a protiv koje okrivljeni i njegov branilac imaju pravo žalbe Višem sudu u Novom Sadu.

Kao što smo pisali, A. G. je u noći između 5. i 6. juna, dvadesetak minuta iza ponoći, uhapšen i zadržan zbog nasilja prema nevenčanoj supruzi D. T. iz Novog Sada. On se tereti da je u 5. juna u dvorištu Ćirpanove 19, oko 18.20 časova, nakon verbalne rasprave prvo udario suprugu nekoliko puta u glavu, a potom je, s obe ruke, uhvatio za vrat i davio. Tu nije stao, nego joj je još zavrtao levu ruku i nekoliko puta udario u predelu tela.

Snimak brutalnog nasilja nad nesrećnom ženom osvanuo je na društvenim mrežama i izazvao oštru osudu javnosti.

D. T. je zadobila, na svu sreću, lake telesne povrede, a A. G. je određeno zadržavanje do 48 sati. On je u zakonskom roku saslušan 7. juna pred postupajućim zamenikom javnog tužioca na okolnosti navedenog krivičnog dela, a osim njega, ispitana je i oštećena D. T. (28) nakon čega je tužilaštvo, na osnovu prikupljenih dokaza i sagledavanja činjeničnog stanja, sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu podnelo predlog za određivanje pritvora A. G. u trajanju od 30 dana.

Sudija za prethodni postupak je doneo rešenje kojim se protiv osumnjičenog A. G. određuje pritvor do trideset dana, jer smatra da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivično delo ili dovršiti pokušano krivično delo. Međutim, branilac A. G. uložilo je žalbu koja je odbijena.

Kako navode u Službi informisanja novosadskog Osnovnog suda, krivično vanpretresno veće smatra da je sudija za prethodni postupak pravilno našao da u konkretnom slučaju stoje razlozi za određivanje pritvora, jer bi boravkom na slobodi, osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivično delo ili dovršiti pokušano, zbog čega je žalba njegovog branioca odbijena kao neosnovana.

dnevnik.rs/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments