Zlikovci svih vrsta, razbojnici, lopovi, ljubomorni manijaci obožavaju haustore i prolaze između zgrada, pokazalo je istraživanje portala NS uživo. Mračni pasaži su idelano mesto i za bezočne razbojnike koji da bi došli do plena ne prezaju ni od upotrebe oružja. Posebno su opasni u gluvo doba noći, kada kriminalci i delinkventi vrebaju nevine žrtve, najčešće žene. A među najopasnije izgrednike spadaju ostavljeni muškraci koji su zbog ljubomore ili neuzvraćene ljubavi spremni da počine najsvirepije zločine. Ovakva mesta pogodna su i za kriminalne obračune i za klasične sačekuše.

Napao devojku na ulici: Ona uzvikivala, UPOMOĆ ZOVITE POLICIJU!

HRONIKA SVIREPIH ZLOČINA

Napad koji se dogodio 4. jula u prolazu zgrade u Stražilovskoj ulici, jednoj od najprometnijih u centru grada, pokazao je da prestupnici ne prezaju ni od čega. Stupci crne hronike često su puni naslova o svirepim zločinima i brutlanim napadima od kojih se diže kosa na glavi i koji se mogu porediti za najstrašnijim horor filmovima.

Istraživanje portala NS uživo: Zlikovci svih vrsta, razbojnici, lopovi, ljubomorni manijaci obožavaju haustore i prolaze između zgrada

Devojka koja je napadnuta sinoć, imala je sreće, jer je posle uzvika ZOVITE POLICIJU! neko od uznemirenih komšija reagovao, a policija je munjevito uhapsila nasilnika.

Horor u Alekse Šantića, zakalo devojku u prolazu zgrade

Međutim brutalno ubistvo u prolazu zgrade u Ulici Alekse Šantića na novosadskoj Grbavici upozorava da je zločin iz ljubomore uvek moguć. Dejan Dabović, koji nije mogao da preboli raskid veze pa je odlučio da nožem stavi tačku na svoju ljubavnu vezu. Kasnije se pravdao da je za sve kriva njegova zavisnost i poroci poput kockanja, alkoholizma i narkotika kojima se svakodnevno odavao. Tokom suđenja se ispostavilo da je Dabović oduvek bio sklon kršenju zakona. Od sitnog prestupnika, kockara i narkomana postao je hladnokrvni ubica koji je devojku zaklao u prolazu zgrade naočigled šokiranih prolaznika. Na izricanje presude je došao obučen u najskuplju garderobu, tako provocirajući porodicu žrtve. Kada mu je izrečna doživotna robija nije pokazao kajanje, niti bilo kakve emocije. Porodica žrtve je nakon presude briznula u plač, a sudnicom je odjekivala zloslutna kuknjava, koja treba da bude opomena, da se ovakve stvari više nikada ne dogode.

Meka za najsvirepije zločine: Ovakva mesta pogodna su i za kriminalne obračune i za klasične sačekuše

Mladić izboden u ulazu na Detelinari

MESTO ZA SAČEKUŠE

U decembru prošle godine na Detelinari ranjen je Mladen J.  sve se dogodilo u hodniku u ulici Janka Čmelika 26a. Kako je istraga zvanično utvrdila ovde se radilo o kriminalnom obračunu. Ispostavilo se da je Mladen stari znanac policije sa preko 200 krivičnih prijava za različita dela. A u jednom haustoru na Podbari je pokušano i ubistvo novosadskog žestokog momka Nika Uskokovića.

Stručnjaci za bezbednost smatraju da devojke i žene treba da znaju i da nauče da se odbrane od takvih manijaka i da treba da nose suzavac ili škoer, koji su zakonom dozvoljeni.

Napadači na žene su najčešće kukavice, i dovoljno je da žrtva počne da doziva u pomoć kako bi se odbranila

– Haustori i mračne ulice su idealna mesta gde manijaci mogu da napadnu nekoga. U suštini, takvi manijaci su najčešće kukavice, te je dovoljno da žrtva počne da doziva u pomoć kako bi se odbranila. Devojke i žene treba da znaju i da nauče da se odbrane od takvih manijaka, a često je dovoljno da sa sobom nose gasni sprej ili uređaj za izazivanje elektrošokova (suzavac i šoker) koji su dozvoljeni zakonom o oružju i municiji – kaže predsednik centra za bezbednost DBA, Stevan Đokić.

On dodaje da stariji od 16 godina mogu da poseduju gasni sprej, a punoletna lica i šoker, kao i da je potrebna i izmena krivičnog zakona i zakona o sprečavanju nasilja u porodici.

– Jednostavno zakone moramo prilagođavati vremenu u kojem živimo. Upravo zbog svih ovih dešavanja – zaključuje Đokić.

Nikola Bilić

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Ništa novo
05/07/2021 17:57

I meni se diže kosa na glavi ali ne samo od manijaka nego i od onih “pametnih” što pišu zakone. Radim do 2 noću, zakon mi ne dozvoljava da vozim noću kao “početnik,” taksi mi je skoro pola dnevnice, autobusa nema, a peške moram preći preko 6km. Posle se čude kad je neko napadnut, ludaka ima svuda u svetu a država ne čini apsolutno ništa da pomogne potencijalnim žrtvama.

Trojan
05/07/2021 19:55

Nije Dabić no Dabović