Foto: Auto Expert

U znaku jubileja koji BMW proslavlja nakon pola miliona prodatih elektifikovanih automobila, poželeli smo da vam najbolji iz te ponude predstavimo. Pred vama je BMW i8 !

Foto: Auto Expert

Sportski izgled

Trend iz 90ih godina , kada su vrata bila dizana na gore samo kod najegzotičnijih primeraka, ovaj bavarski proizvođač je uspešno iskoristio i sve nas ostavio bez daha. Moderni dizajn sa oštrim crtama koje naglašaju agresivnost i sportski karakter vozila, savršeno su se uklopile sa savremenim tehnologijama.

Foto; Auto Expert

Motori

Posebna priča kreće kada se upustimo u razmatranje motora i snage ovog ekonomičnog sportiste. Impresionira činjenica da se 230 ks i 300 Nm dobija iz trocilindričnog turbo-benzinca zapremine 1500 kubnih centimetara. Da stvar ne ostane tako jednostavna, dodatnu snagu generiše i elektromotor koji isporučuje 130 ks i 250 Nm obrtnog momenta, pa je automobil naročito eksplozivan na startu zbog obrtnog momenta koji se oslobađa trenuntno.

Foto: Auto Expert
Foto: Auto Expert

Očekivanja od i8

Ipak, glavni aduti ovog četvorotočkaša su atraktivnost i ekonomičnost, pa ne bi bilo fer očekivati naročitu takmičarsku ambicoznost ovog modela, barem što se tiče performansi u odnosu na superspotske automobile. U svakom slučaju od njega možete dobiti egzotičnost i privlačnost kojom zrači, ali i i tihu i jeftinu vožnju u gradskim uslovima, pri čemu nećete biti odgovorni za ekološko zagađenje sredine.

Foto; Auto Expert

 

Autor: Auto Expert

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments