Foto: HuffPost

Izbegavajte ove 4 rečenice ukoliko želite da oraspoložite sagovornika. Svi mi ponekad mislimo da smo rekli pravu stvar ljudima u okruženju.

Međutim, iako mislite da ste ovim frazama nekome popravili dan, ili da ste mu uputili kompliment i usrećili ga, često to nije slučaj.

Ove 4 rečenice mogu imati skriveno značenje i zbog toga, ako imate dobre namere, nemojte ih govoriti, već ih zamenite adekvatnim savetima i komentarima koji će ima mnogo više značiti od učestalih fraza.

Foto: Shutterstock/Expacita

“Kako si lepo smršao/la”

Ovaj dobronamerni komentar može otkriti da ste jako kritični. Reći nekome da je izgubio puno kilograma sugeriše da je ta osoba ranije izgledala neprivlačno. Umesto toga, budite pozitivni i dajte im kompliment da dobro izgledaju.

“I ovako si bio/la previše dobar/a za nju/njega”

Ova fraza sugeriše da se nikada niste slagali sa izborom koji je osoba kojoj se obraćate napravila. Možete odati utisak da je niste podržavali i da ste lagali o tome da vam se njen partner sviđa.

Takođe, ova rečenica može značiti i da ta osoba ima pogrešne izbore i da ne zna šta je za nju dobro. Pružite joj podršku u teškim trenucima i okrenite se ka budućnosti.

“Kako god ti želiš”

Ova fraza može delovati kao nezainteresovanost. Čim je neka osoba baš vas izabrala da vam postavi neko pitanje, to znači da je zanima vaše mišljenje o tome.

Ukoliko je vaš odgovor ova fraza, to može zvučati kao da ne želite da učestvujete u razgovoru i kao da vas ne zanima pitanje, u nekim situacijama čak i da vam nije stalo do osobe koja je pitanje postavila. U ovakvim situacijama iznesite svoje mišljenje.

“Kao što sam već rekao/la”

Svi zaboravljaju s vremena na vreme. Nemojte se ljutiti zbog toga. Ta osoba sigurno nije namerno zaboravila informaciju koju ste joj rekli. Ovako ćete zvučati ljutito i skrenućete pažnju sa onoga što je bitno na ton kojim pričate o tome. Ispričajte priču na zanimljiv i jasan način i tako će sigurno biti zapamćena, piše Novosti Magazin.

novostimagazin.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments