Prošli vikend smo se družili sa prijateljima iz Das Welt Auto salona, i imali smo priliku da uživamo u novom modelu iz 911 serije iz Porschea, ovoga puta u najnovijoj 992 verziji. Ovim putem se zahvaljujemo welauto.me salonu na pruženoj prilici.

Performanse

Prva kabrio verzija 992 modela dolazi u Carrera S opciji, koja ima 444Ks (327Kw) i 530Nm obrtnog momenta sa svojim trolitarskim rednim šestakom koji krase dva tubro punjača. Iz našeg iskustva, snaga se veoma lagano i senzualno pojačava pritiskom na papučicu gasa, i ne dozvoljava vam da se odvojite od sedišta. Ubrzanje daje snažan osećaj, kao da vas neko pritiska u sedište svom snagom. Uz PDK transimisiju, od nule do sto km/h vam treba samo 3.7 sekundi.

Uživanje u vožnji

Kada smo seli u ovog sportistu, imali smo visoka očekivanja. U standardnom Porsche stilu, naša očekivanja su bila preniska za ono što novi 911 nudi. Uz performanse koje su odlične, rad motora i udobnost su na visokom nivou. Na sve to dodajte krov koji se spušta za 12 sekundi i pri brzini od 52km/h, i imate jedan skoro pa savšen automobil. Dok sa spuštenim krovom imate predivan osećaj vetra koji vas blago hladi, zvuk koji ovaj macan ispušta ispunjava kabinu vrhunskim notama. Vožnja jeste malo tvrđa, ali samim tim perfektno stabilna i ne dozvoljava da se auto ponaša nepredvidivo zahvaljujući čvrstoj šasiji koja ne sprečava da se oseti gubitak čvrstine iako je u pitanju kabrio model.

Enterijer

Standardno, u ovom polju Porsche ne pravi greške, što nas je prijatno iznenadilo. Udobna sedišta su oblikovana tako da vas fino prigrle tokom vožnje ne umanjujući komfor pri dužem sedenju. Kontrolna tabla je u centru analogna, sa predivno predstavljenim brojačem obrtnog momenta, dok je kružni brojač obgrljen sa dva ekrana sa pregršt opcija. Centralni kontrolni panel krasi pomalo čudna ali praktična ručica menjača, kontrole za dvo-zonsku klimu, te velikim centralnim ekranom za multimediju.

Zaklučak

Nije ni čudo što su svi vodeći analitičari prezadovoljni ovim modelom i daju mu visoke ocene. Mi nismo ništa drugačiji, i smatramo da je ova zver iz Štutgarta zasluženo popularna, jer za ono što nudi svojim otvorenim krovom, ne uzima ništa zauzvrat.

Autor: AutoExpert/Ivan Stanivuković

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments