Poznata je činjenica da bedž propetog konja garantuje uzbuđenje za volanom ali i veliku ekskluzivnost i glamur. Ferrari je sa modelom B12 uspeo ponovo da objedini sve svoje tradicionalne elemente.

Duša je u motoru…

Ono što je oduvek karakterisalo ovaj nadaleko poznati Italijanske brend je velika posvećenost performansama i samom kvalitetu motora. Ferrari je svoje iskustvo i kvalitet sticao na najprestižnijim trkačkim takmičenjima od kojih je jedna bila i trka “24 časa Le Mana”, gde je učinjen i najveći tehnološki napredak ovog brenda. Celokupno iskustvo i emocije prema automobilima konstruktori su preneli i na ovaj GT model.

Berlinetta-u pokreće, sada sve ređe zastupljen, V12 motor koji iz zapremine od 6.3 litara oslobađa vrtoglavih 740 ks i 690 Nm obrtnog momenta. Da sva snaga dođe do asfalta zadužen je sedmostepeni automatski menjač sa sistemom duplog kvačila. Ove karakteristike omogućavaju da ova “furija” do 100 kmh stigne za svega 2.9 sekundi i ostvari maksimalnu brzinu od 340 kmh.

Umetnost dizajna i komfor

Automobil je oblikovan u stilu GT automobila kako bi se pored fascinantnih performansi omogućio komfor za volanom pri dugačkim putovanjima uz osunčanu obalu Sredozemlja ili Kalifornije, na primer. Svaka oblina ili udubljenje pored svoje estetske privlačnosti ima i funkciju da ovom sportisti, u svakom momentu, omogući najbolju aerodinamiku, pa samim tim i odličan kontakt sa podlogom.

Dostojan svog imena

Da bi se na jednom autu našla poznata oznaka ovog brenda neophodno je da on ispuni mnoge kriterijume. Definitivno, Berlinetta je u tome uspela i na nas je ostavila snažan utisak elegancije i sportskog duha, baš onako kako to očekujemo od jednom rasnog sportiste i Modene.

Autor: Auto Expert / Milan Inđić

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments