Foto: Privatna arhiva/Ustupljena fotografija

Talentovana devojčica Nina Rakita iz Futoga ima deset godina, a sportsku gimnastiku trenira pola svog života. Trenira u Sokolskom društvu „Vojvodina”, a to koliko je uspešna i posvećena govori činjenica da do sada ima 27 osvojenih medalja

Za portal NS Uživo sa ponosom je pričala njena majka, Kristina Rakita, koja nam je otkrila detalje.

– Gimnastikom je počela da se bavi sa navršenih pet godina u grupi devojčica svog uzrasta, da bi od 7 godine počela takmičarske treninge- rekla je Kristina.

Na naše pitanje da li teško isprati tempo treninga i škole, Kristina je rekla da škola pomalo trpi, ali Nina je za sada odlična učenica koja balansira između sporta i školskih obaveza.

– Nina se takmiči u više disciplina, a to su greda, parter, razboj i preskok. Najviše voli razboj, jer je po prirodi veselog duha i skok sa pritke na pritku joj je velika zanimacija. Najteža sprava je greda, jer ipak zahteva najviše koncentracije i vežbe, jedan pogrešan milimetar i već ste na zemlji – istakla je Kristina.

Kako Nina do sada ima osvojih 27 medalja, otkrila nam je koja joj je omiljena.

– Najdraža medalja je poslednja, iz Kostolca, sa državnog takmičenja, održanog 19. novembra, gde je bila i najuspešnija. Najdraže takmičenje je Državnog školsko takmičenje održano ove godine na koje ju je vodio direktor Osnovne skole “Miroslav Antić”, iz Futoga, koju Nina i pohađa. Ukazao joj je veliku čast i bio njeno društvo taj dan. Osvojila je treće mesto i time dobila priznanje Vidovdanske nagrade Novog Sada – naglasila je Rakita.

 

Nina ima i svoju veliku podršku i motivaciju- starijeg brata Vuka.
Vuk ima 13 godina i deo je prve postave dečaka FK “Vojvodina”, a pored fudbala veoma je uspešan i u biologiji, a takmičenja iz ovog predmeta su neizostavna. Vuk ima preko 60 medalja, pa zato nije ni čudo što i sestra Nina ređa zlatne uspehe za svoje godine.

– Nina bi svim svojim vršnjacima preporučila da se bave sportom, ne mora gimnastika, jer sport vas uči odrastanju, kolegijalnosti i odgovornosti – zaključila je mama malene Futožanke.

Zorica Topić

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Filke
12/12/2022 23:09

Jel i nju mama trenira preko yt ?

Novosadjan.
13/12/2022 03:15

Ulica Save Josica nije asvaltirana……