Претрага
Претрага
Close this search box.

JEDNA NAVIKA ČIM SE PROBUDITE JE ODLIČNA ZA TELO I PSIHU! Optimalno vreme je 30 sekundi – možete da je radite i na POSLU

Foto: Today FM

Koliko vas ima potrebu da se ujutru rastegne? Pogotovo rano buđenje mnogima zna teško da padne. Zevanje, trljanje očiju i rastezanje su samo neke od stvari koje uradimo tokom jutarnjih časova.

Ako ste se pitali, da li je istazenje uopšte korisno i zdravo, odgovor je potvrdan. Ono pomaže pri pokretanju cirkulacije i podizanja energije, što vam može pomoći da započnete dan vedriji. Prema rečima jedne poznate kompanije za proizvodnju stvari za udoban san, ovo su prednosti istezanja neposredno nakon buđenja:

  • povećava fleksibilnost mišića i zglobova
  • poboljšava cirkulaciju
  • smanjuje napetost i stres

Kako ističu, protezanje je najbolji alarm za telo, ono zapravo šalje signale mozgu da je vreme da se probude svi naši mišići. Osim njih, pokreću se i naši zglobovi, kao i cirkulacija nakon višečasovnog ležanja. Osim jutarnjih časova, protezanje je dobrododošlo u svako doba dana. Pa tako, ukoliko radite posao koji iziskuje osam sati sedenja ili više, nije loša ideja da malo protegnete telo.

Stručnjaci preporučuju da se u svakom položaju pri istezanju zadržate određeno vreme. Obično, Pa tako, 30 sekundi je optimalno vreme. Tako ćete se lakše rešiti stresa i svojim mišićima dati dovoljno vremena da se opuste. Nakon toga se opustite i dišite normalno sve do sledećeg istezanja koje ćete takođe zadržati 30 sekundi.

mondo

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага