U nedelju, 3. juna održava se drugo ovogodišnje okupljanje biciklista – Novosadska kritična masa, koja ima za cilj da promoviše vožnju biciklom kao efikasan i zdrav način kretanja.  

Skup biciklista je na Trgu slobode kod katedrale u 11 časova, a vožnja se završava u Limanskom parku. Kompletnu biciklističku turu možete videti OVDE.

Kritična masa u nedelju posvećena je obeležavanju 3. juna kao Međunarodnog dana bicikla, koji je ustanovljen 12. aprila ove godine, pa će ovo biti prvo praznovanje i u Srbiji i u svetu.

Organizatori poručuju da imaju dobro ozvučenje i raspoložene volontere, a nadaju se lepom vremenu i velikom broju biciklista koji će podržati njihovu akciju.

U nedelju uveče organizuje se i Ride in Cinema- biciklistički bioskop na platou kod Spensa (stepenište kod Medisona i Plave frajle).

Biciklistički bioskop se održava drugi put i besplatan je. Na repertoaru je holandska komedija ”De Marathon”.  Organizatori poručuju svim zainteresovanim građanima da ponesu jastuče ili nešto slično za sedenje na stepeništu, kako bi im bilo udobno dok gledaju film,a za čuvanje bicikala pobrinuće se volonteri i volonterke.

U slučaju kiše, događaj će biti odložen.

Projekcija se održava u okviru projekta “Pogon 19”.  Događaj podržavaju OPENS 2019 – European Youth Capital i Omladinski centar CK13 koji su donirali opremu, SPENS je ustupio prostor i struju, a Ambasada Holandije u Srbiji i u Crnoj Gori ustupila je prava na projekciju filma.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments