Održan prijem za ambasadora Brazila

       

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ambasadora Brazila u Beogradu Nj. E. Eduarda Botelju Barbozu i tom prilikom poželeo mu srdačnu dobrodošlicu.

Zvaničnici su ocenili da je manifestacija “Dani Brazila” koja se već deset godina održava u Novom Sadu, jako važna za kulturnu razmenu i bolje međusobno upoznavanje. Gradonačelnik je rekao da taj događaj doprinosi i lokalnoj turističkoj ponudi i da je uvek prilika za umrežavanje i sinergiju različitih organizacija i ustanova, te da će mu Grad Novi Sad uvek pružiti maksimalnu podršku.

Na sastanku je takođe rečeno da postoji veliki prostor za jačanje veza i u oblastima privrede, turizma i obrazovanja. Kao posebno povoljne platforme za zajedničke aktivnosti navedeni su projekti Omladinska prestonica Evrope 2019. i Evropska prestonica kulture 2021. godine, što se, kako je rečeno, već u praksi dokazalo na primeru pomenutog novosadskog samba karnevala “Dani Brazila”.

Vučević je istakao da su za angažman na lokalnom nivou, veoma bitni plodotvorni odnosi Republike Srbije i Brazila, i izrazio zadovoljstvo zbog političke podrške koju Brazil pruža Srbiji kada je reč o najvažnijim i najosteljivijim pitanjima. Ambasador Barboza naglasio je da će se uskoro navršiti 80 godina od uspostavljanja zvanične diplomatske saradnje i dodao da su se dve zemlje tokom tog perioda uvek međusobno podržavale.

“Međunarodna saradnja je neizostavan faktor u procesu opšteg razvoja na putu ka humanijem društvu, i zato joj Novi Sad pridaje zasluženi značaj”, naglasio je Miloš Vučević.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments