Foto: Novosti

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević potpisao je danas Aneks I ugovora o uslovima finansiranja i načinu realizacije projekta izgradnje Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu.

Ugovor je potpisan sa ugovornim stranama koje predstavljaju pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević, rektor Univerziteta u Novom Sadu Dušan Nikolić, dekan Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu Rade Doroslovački i vršilac dužnosti direktora Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru Dragan Katuca.

Aneksom su relaksirani uslovi pod kojima će start-ap kompanije moći da budu korisnici prostora, a takođe su i modifikovani načini finansiranja, upravljanja i vlasničkih prava.

Naučno-tehnološki i inovacioni park Novi Sad predstavljaće mesto gde će se kreirati i ostvarivati otvaranje novih radnih mesta i poslova, razvijati novi proizvodi i usluge, davati podrška razvojnim centrima domaćih i stranih tehnoloških kompanija, jačati regionalni tehnološki potencijal i stvarati jake međunarodne mreže, kao i mnoge druge aktivnosti, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments