Specijaliteti italijanske kuhinje rado su viđeni i na trpezama širom Srbije. Jedan od recepata koji ovdašnje domaćice često pripremaju su taljatele sa sezonskim povrćem, uz dodatak pavlake za kuvanje koja jelu daje kremastu strukturu.
Za pripremu ovog ručka nije potrebno ni mnogo vremena, ni posebno kulinarsko umeće, a rezutat je uvek kulinarski spektakl.
Sastojci:
- 300 g taljatela
- 2 mlade tikvice
- vezica mladog belog luka
- 1 sveža crvena paprika
- 100 g suve slaninice
- 250 ml pavlake za kuvanje
- so
- biber
Priprema:
Taljatele skuvajte po uputstvu sa pakovanja i prelijte hladnom vodom.
Oljuštite tikvice, pa ih isecite na šire kolutove. Takođe, očistite luk, pa i njega iseckajte na kolutove. Papriku operite i iseckajte na prutiće.
U tiganj sipajte malo ulja, pa kad se zagreje, spustite luk, kratko ga prodinstajte, a onda dodajte tikvice i papriku, poklopite i dinstajte još desetak minuta.
Pred kraj dinstanja dodajte sitno iseckanu slaninicu, oceđene taljatele i pavlaku za kuvanje, pa ostavite da se sve krčka još pet minuta.
telegraf