Počeli su pripremni radovi na lamelama B i C u Kliničkom centru Vojvodine. Postavljene su zaštitne ograde. Radnici u bagerima rade na čišćenju i raskrčivanju prostora lamela.

Radovi u KCV obuhvataju dogradnju lamela B i C Urgentno dijagnostičkog centra površine više od 33.000 kvadratnih metara, a planirana je direktna topla veza sa Poliklinikom, Internom klinikom i Urgentnim centrom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

 U okviru lamele B i C planiran je i hiruški blok koje će se sastojati od 16 operacionih sala, jedinica intezivne i poluintezivne nege sa ukupno 348 kreveta, 22 kreveta za hiruršku intenzivnu negu, 24 kreveta na poluintenzivnoj hirurškoj nezi i 14 kreveta za jedinicu za transplantacionu hirurgiju u okviru potpuno nove jedinice Kliničkog centra Vojvodine. Blokovi će imati ukupno 10 liftova i četiri stepenišna jezgra.

Ugovor o izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Vojvodine potpisali su 27. novembra ministar zdravlja Zlatibor Lončar i izvršni direktor Konzorcijuma ” GH Holding ” Gregor Jernejc.

Glavni projekat je završen 2015. godine, a građevinska dozvola je dobijena oktobra 2016. godine. Za izvođača radova na tenderu je izabran Konzorcijum “GH Holding” iz Ljubljane i Delta Inženjering iz Beograda.

Autor: Mirjana Mažić

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
25/12/2020 00:40

Ако икада буде завршен, надам се да ћемо имати довољaн број лекара који ће да раде у истом и да то неће бити они који сад наставу слушају он-лајн, док истовремено играју игрице.

Maj
25/12/2020 10:48

Ko ce da radi tu?

Don
25/12/2020 17:16

Al se tu neko omastio od ugradnje.