Za Luku Novi Sad zainteresovani Arapi

       
foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je s predsednikom kompanije Dubai Port World, sultanom Ahmedom Bin Sulajem, potpisala Memorandum o razumevanju i saradnji na projektima razvoja rečnih luka između Vlade Srbije i te firme iz UAE.

Mihajlović je istakla da Srbija nakon nekoliko decenija kreće u modernizaciju i izgradnju novih rečnih luka, rekavši da je danas potpisan memorandum sa jednim od najvećih lučkih operatera u svetu.

Mihajlović je najavila da će posle 40 godina država početi da ulaže u izgradnju rečnih luka, a da su investicije vredne više od 200 miliona evra, kao i da bi kompanija Dubai Port World već sledeće godine mogla da počne da gradi jednu novu luku u Srbiji. Kako je rekla, studija izvodljivosti će pokazati da li će njihova investicija biti u Novom Sadu, Smederevu ili Beogradu.

Kompanija iz UAE potvrdila je da je zainteresovana za Luku Novi Sad.

Kompanija “DP World” upravlja sa 78 lučkih i kontinentalnih terminala u 40 država na šest kontinenata i ima prošlogodišnji prihod koji premašuje četiri milijarde dolara.

Luka Novi Sad je jedina preostala luka u većinskom vlasništvu države.

Izvor: Tanjug

Komentari: