Претрага
Претрага
Close this search box.

BOMBA IZ MAĐARSKE: Orban preko noći promenio ploču o NATO podršci Ukrajini

Reuters/Marton Monus

Viktor Orban je promenio priču o NATO paktu i podršci Ukrajini.

Mađarski premijer Viktor Orban iznenađujuće je preokrenuo situaciju. Nije poznato da li sledeću informaciju treba posmatrati kroz prizmu njegovog najgoreg izbornog rezultata u poslednjih 20 godina, koji je ustoličio njegovog nekadašnjeg saradnika Petera Mađara kao prvog izazivača Orbana, ali – Orban je naglo promenio odluku.

Mađarski premijer je juče rekao da ta zemlja neće blokirati odluke NATO-a u vezi sa misijom podrške Ukrajini, ali i da sva vojna dejstva van teritorije NATO-a mogu biti samo dobrovoljna, prenosi mađarski portal Index. Kako piše Rojters, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Orbanom u Budimpešti, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da mađarska sredstva i mađarsko osoblje neće biti korišćeni za podršku Ukrajini.

Na samitu Alijanse očekujem da saveznici donesu odluku o podršci NATO-a ukrajinskoj bezbednosti i obezbeđivanju obuke ukrajinske vojske“, rekao je Stoltenberg, piše Jutarnji list.

Štaviše, prema Rojtersu, Stoltenberg je rekao da ga je Orban lično uverio da se neće protiviti naporima NATO-a da krene dalje sa ovom operacijom. Danas je u Briselu zakazan sastanak ministara odbrane NATO-a.

Mondo

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага