Претрага
Претрага
Close this search box.

Japanci veruju da čišćenje WC ŠOLJE donosi mir, sklad i BOGATSTVO: Evo zašto je važno da ovaj ritual usvojite što pre!

Japan je poznat po brojnim verovanjima i običajima koji su, za pojmove zapadnog sveta, krajnje neobični. Jedan takav običaj je čišćenje wc šolje, a sve u vezi sa ovim ritalom vezuje se za pozitivnu energiju i privlačenje novca.

Japanci veruju da je wc šolja mesto oslobađanja energije, zbog čega je izuzetno važno da uvek bude čista i uredna. Da stvar bude čudnija, Japanci imaju i boga wc šolja, a ovom “svetom mestu” svakog domaćinstva, posvećen je i muzej u čiju je zbirku uloženo čak 60 miliona dolara.

Koliko je ovo verovanje zastupljeno u narodu, najbolje pokazuje naučno istraživanje koje je sprovedeno kako bi se čistoća wc šolje dovela u direktnu vezu sa finansijskom situacijom u porodici, budući da Japanci smatraju da čista šolja privlači novac.

Istraživanje sprovedeno na dvadeset porodica istog staleža i nivoa obrazovanja, pokazalo je da oni koji redovno čiste svoju wc šolju, u proseku godišnje zarade 7000 dolara više, u odnosu na porodice koje ne vode računa o higijeni svog toaleta.

Ako bismo hteli da racionalno pristupimo rezultatima istraživanja, onda bismo čišćenje wc šolje doveli u vezu sa disciplinom. Naučnici smatraju da one osobe koje su spremne da svakodnevno rade dosadne i neprijatne poslove kao što je čišćenje wc šolje, imaju visok nivo discipline, a ona je preduslov za razvoj i napredak na svim poljima života.

Termin “progutati žabu” znači savladati nelagodnost, prihvatiti da je ona nezaobilazni deo puta ka krajnjem cilju. Upravo ta fraza najbolje objašnjava ovaj ritual Japanaca. “Gutanje žabe” ili čišćenje wc šolje, redovno nas izvlači iz zone komfora, a navika da obavljamo neophodne poslove koji nisu po našoj volji, sprema nas za veće neprijatnosti i izazove u životu.

Takođe, Japanci smatraju da ova obaveza gradi osećaj skromnosti kod čoveka. Bez obzira koliko ste imućni ili uticajni, čišćenje wc šolje sastavna je obveza koja se u tradicionalnim porodicama Japana, uči od malena.

nsuzivo.rs

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага