Претрага
Претрага
Close this search box.

Lažna ministarka iz Prištine udara na Vučića: On je produžena ruka Putina, Zapad mora da ga zaustavi!

Printscreen/YouTube

Gervala, koja je učestvovala na Međunarodnoj konferenciji u Dubrovniku, za hrvatski Večernji list, na pitanje da li očekuje nastavak dijaloga između Beograda i Prištine, kaže da je Srbija, odnosno njen predsednik Aleksandar Vučić taj koji blokira dijalog

Lažna ministarka spoljnih poslova i dijaspore tzv. Kosova Donika Gervala izjavila da je predsednik Republike Srbije produžena ruka Rusije i Vladimira Putina na Balkanu, preko koje se testira odlučnost Zapada.

Ona je istakla da čitav region jedva čeka “promenu u Srbiji” te da bi u tom slučaju demokratske snage u Srbiji priznale Kosovo kao nezavisnu državu ali i BiH koju trenutno blokira Republika Srpska sa nacionalističkim liderom Miloradom Dodikom koji je na istoj liniji sa Moskvom kao i Vučić.

Gervala, koja je učestvovala na Međunarodnoj konferenciji u Dubrovniku, za hrvatski Večernji list, na pitanje da li očekuje nastavak dijaloga između Beograda i Prištine, kaže da je Srbija, odnosno njen predsednik Aleksandar Vučić taj koji blokira dijalog.

Navodi da čitav region čeka “promenu u Srbiji”.

– Mi kao Zapad treba da snažno podržimo evropske snage u Srbiji, ali nažalost i dalje ima oportunizma i previše podmetanja na Zapadu, kao što je bio slučaj sa Vladimirom Putinom. Ako želimo da izbegnemo sledeći ukrajinski scenario, moramo prestati da ništa ne radimo, moramo pomoći ljudima koji brane mir i demokratiju u Srbiji – dodaje.

24sedam/Novosti

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti