Претрага
Претрага
Close this search box.

Misterija konačno rešena! Pronađena olupina nestalog aviona posle 53 godine (VIDEO)

Printscreen/YT

Posle 53 godine od nestanka privatnog avion sa pet osoba u snežnoj noći u Vermontu, stručnjaci veruju da su napokon pronašli olupinu ovog mlaznjaka u jezeru Šamplejn, u Severnoj Americi.

Avion je nestao ubrzo nakon što je poleteo sa aerodroma Berlington za Providens, Roud Ajlend, 27. januara 1971. U njemu su bila dva člana posade i tri zaposlena u razvojnoj kompaniji iz Džordžije ” Kazins Propertis”, koji su radili na razvojnom projektu u Berlingtonu.

Prvobitni napori u potrazi za avionom nisu dali rezultate, a jezero se zaledilo četiri dana nakon što je avion nestao. Usledilo je najmanje 17 drugih pretraga, sve dok podvodni tragač Geri Kozak i njegov tim prošlog meseca nisu pronašli olupinu mlaznjaka sa istom prilagođenom bojom u jezeru blizu mesta gde je kontrolni toranj poslednji put pratio avion pre nestanka.

Olupine pronađene 60 metara ispod vode

Snimljene su sonarne slike olupine pronađene 60 metara ispod vode u blizini ostrva Juniper.

– Sa svim tim dokazima, 99 odsto smo apsolutno sigurni da je to to. Otkriće olupine daje porodicama žrtava odgovore na mnoga pitanja koja su imali – rekao je Kozak u ponedeljak.

Rođacima je laknulo zbog pronalaska olupine aviona, ali im je otvorilo nova pitanja i stare rane.

– Sada kada je pronađen avion, to je miran osećaj u isto vreme i veoma tužan osećaj – rekla je Barbara Nikitas, nećaka pilota Džordža Nikite, u intervjuu za Asošijeted pres u utorak.

Otac Frenka Vajldera, takođe Frenk Vajlder, bio je putnik u avionu.

– Provesti 53 godine ne znajući da li je avion u jezeru ili možda na planini negde tamo bilo je uznemirujuće.  I opet, osećam olakšanje što znam gde je avion sada, ali nažalost to otvara druga pitanja i sada moramo da radimo na njima  – rekao je Vajlder, koji živi izvan Filadelfije.

Predstavnik Nacionalnog odbora za bezbednost saobraćaja potvrdio je da istražuje informacije koje je dobio.

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага