Претрага
Претрага
Close this search box.

NE KREĆITE DANAS NA PUT AKO NE MORATE! Srbi otišli put Grčke i zaglavili se na granici, evo zašto su gužve

Foto: grčka.info.rs

Ako ovih dana krećete ili se vraćate sa letovanja, naoružajte se strpljenjem i srećno vam bilo! Nepregledna kolona automobila dočekala je i danas turiste iz Srbije koji prolaze preko graničnog prelaza Preševo ka Severnoj Makedoniji, a čeka se i po nekoliko sati.

Turisti koji su se oglašavali i delili fotografije i snimke gužve na graničnim prelazima kažu da su najveća zadržavanja na graničnom prelazu Preševo u smeru ka Severnoj Makedoniji i Grčkoj, te da se čeka i po četiri sata, dok je Prohor Pčinjski nešto rasterećeniji.

Nepregledne kolone automobila
Prema informacijama koje stižu iz Auto-moto saveza Srbije, putnički automobili na graničnom prelazu Preševo čekaju 180 minuta. “Granični prelaz Preševo, stigli u 5:50, još uvek čekamo”, potvrđuje jedna turistkinja u Fejsbuk grupi “Grčka info” pre tri sata.


Da će oni koji tek kreću u Grčku morati da se naoružaju strpljenjem, najbolje govore video snimci koje su zabeležili naši turisti u povratku sa letovanja.

Zašto su baš sada nesnosne gužve?

Kilometarske kolone u oba smera kojima se ne vidi kraj karakteristične su za današnji datum, budući da ga većina agencija i vlasnika smeštaja bira kao dan za “smenu”, odnosno ispraća jednu grupu turista, a dočekuje novu.

“Bogorodica-Evzoni nešto više od sat zadržavanja”, javlja jedan naš turista.

“Gužva je već dva dana, čeka se po pet sati!”

Kako su pokazala iskustva putnika, kako bi se izbegle gužve na graničnim prelazima i čekanje od po nekoliko sati, potrebno je pažljivo izračunati i vreme u koje se tamo stiže.

“Uvek smo stizali na granicu između 01-03 h, pokazalo se najbolje vreme nikada nismo čekali više od 30 minuta”, “Za dobar prolazak preko granice na prelaz Evzoni je od ponoći do 03.00. Ili poslepodnevni časovi”, savetuju turisti.

“Varniči na sve strane”

Da se, uprkos gužvama, na put mora bez gužve i stresa, imajući na umu pre svega bezbednost, napominju i drugi.

“Smena je. Sinoć oko 19 h smo čekali 1h, dok je na ulazu u Grčku bio prazan prelaz. Ali zato na ulazu iz Makedonije u Srbiju nismo dugo čekali dok je iz suprotnog smera bila kilometarska kolona. Na E75 do Novog Sada smo uočili u više navrata kolone automobila iz smera severa ka jugu… Srećan put, napunite rezervoare na vreme, popalite klime, ne ulećite drugima jer su svi nervozni i “varniči” na sve strane …lep odmor”, savetuje još jedna turistkinja.

(Blic/MONDO/J.D.)

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti