Претрага
Претрага
Close this search box.

U Grčkoj za sutra najavljeno žestoko nevreme, pripazite ako letujete na ovim lokacijama

Foto: grckainfo.com/Ilustracija

Grčku će sutra pogoditi žestoko nevreme, a tim povodom oglasio se ministar za klimatsku krizu i civilnu zaštitu Vasilis Kikilias.

Kako je naveo Kikilias, sutra se očekuju jake oluje.

“Komisija za procenu rizika nas je na vanrednom sastanku jutros obavestila o opasnim vremenskim pojavama sa jakim olujama i vrlo intenzivnom grmljavinom sutra u mnogim oblastima zemlje”, saopštio je ministar.

Prema prognozama, najveći problemi će se pojaviti u jutarnjim časovima na Halkidikiju i susednim oblastima (odnosno južnim oblastima okruga Solun, Ser, Kavala i Sporadi), dok će se od podneva do kasno uveče pojave proširiti na Ftiotidu, Fokidu, Vojotiju, Atiku, Korintiju i Argolidu.

“Posebna pažnja je potrebna zbog ove oluje, posebno u vezi sa munjama na kopnu i moru. Za bolju informisanost o zaštiti od munja, građani mogu posetiti sajt Civilne Zaštite”, dodaje se u saopštenju ministra.

Naglašeno se da stanovnici i posetioci moraju biti posebno pažljivi sa naglim olujama na moru, za koje svi znaju koliko su opasne, dok u oblastima gde će padati intenzivna kiša posebnu pažnju treba obratiti na reke i potoke.

“Činjenica da smo do juče imali velike požare, a sutra ćemo se suočiti sa ekstremnim kišama, pokazuje veličinu klimatske krize koju sada doživljavamo u našoj zemlji”, naveo je Kikilias.

Uskoro će se sastati Koordinacioni odbor Civilne Zaštite, kako bi Vatrogasna služba, Obalska straža, ELAS, naravno Oružane snage i Lokalna samouprava prvog i drugog nivoa bili u maksimalnoj pripravnosti, zaključue se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti