Претрага
Претрага
Close this search box.

Vlada Hrvatske donela odluku: Zabranjuje se rad nedeljom!

Foto: EPA-EFE/ ALEXANDER BECHER
Hrvatska vlada je u parlament uputila konačni Predlog zakona o trgovini, prema kojem bi trgovine nedeljom u pravilu bile zatvorene, a stupio bi snagu 1. jula.

Konačni Predlog zakona o trgovini koji vlada upućuje u sabor na drugo čitanje, veruje se, doprineće kvalitetnijem funkcionisanju svih.

-Želeli smo to da napravimo da bude održivo i kvalitetno i konsultovani su svi zainteresovani – rekao je premijer Andrej Plenković na otvorenom delu sednice vlade.

Radno vreme u trgovini, kako je kazao, reguliše se na način da su trgovine zatvorene nedeljom i praznicima, a nedeljni maksimalni iznos radnih sati koje trgovac samostalno raspoređuje od ponedeljka do subote određen je u trajanju od 90 sati.

Što se tiče mogućnosti rada nedjeljom, predlog zakona predviđa 16 radnih nedjelja tokom cele godine.

Predlog je izmenjen u odnosu na prvo čitanje tako što su napravljeni neki izuzeci koji uobičajeno rade nedeljom i praznicima zbog specifičnosti, kao što su na primer pekare, zatim prodajni objekti koji su deo železničkih i autobuskih stanica ili aerodroma i trajektnih luka, benzinskih stanica, bolnica, hotela i drugih.

b92.net

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Nemac
24.02.2023 14:29

Uzas! Nema niceg goreg od toga, kao demokratija a ovamo zabranjeno. Moje je kao poslodavac da odlucim da li cu raditi ili ne. U Nemackoj, Swiss….je uzasno dosadno

Povezane vesti