Foto: Novosadski maraton

Jubilarni Novosadski maraton, 30. po redu, startovao je danas u Novom Sadu, uz učešće gotovo hiljadu takmičara i takmičarki u glavnoj, maratonskoj trci.

Novosadski maraton danas je na startu na Trgu slobode otvorila predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović, poručivši da je Novosadski maraton sportski brend Novog Sada.

Foto: Novosadski maraton

– Pred nama je jubirlani 30. Novosadki maraton i sama činjenica da se ova sportska manifestacija održava već 30 godina, pokazuje jasnu potrebu Novosađana da se bave sportom i zdravim načinom života. Tri decenije nije malo i Novosadski maraton je pravi sportski brend Novog Sada. Ovo je jedna od najmasovnijih sportskih manifestacija ne samo kod nas, nego i u regionu – kazala je predsednica gradskog parlamenta MSc Jelena Marinković Radomirović.

Ona je dodala da Novosadski maraton može da stane rame u rame s ostalim maratonima koji se održavaju u evropskim gradovima.

– Suština maratona jesu učesnici i tokom ovih 30 godina takmičari su dolazili sa svih strana da učestvuju u maratonu. Novi Sad će nastaviti da podržava maraton, to je promocija zdravog načina života. Imamo hiljadu razloga da to činimo, a najveći motiv su nam učesnici i takmičari – zaključila je MSc Marinković Radomirović.

Na ovogodišnjem Novosadskom maratonu učestvuje skoro hiljadu takmkiačarki i takmičara, a ujedno se danas održava i prvenstvo Srbije u maratonu. Pored glavne maratonske trke od 42,195 kilometra, danas se održavaju i prateće trke, poput štafetnog maratona polumaratona, rekreativnog trčanja, trčanja srednjoškolaca i osnovaca i druge trke.

Pored Novosađana i Novosađanki, koji su se ove godine odazvali i učestvovali na nekoj od trka 30. Novosadskog maratona, učešće su danas uzeli i maratonci iz regiona, i drugih zemalja Evriope.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments