Претрага
Претрага
Close this search box.

BAHATIM VOZAČIMA ODUZIMAĆE SE AUTOMOBILI Vesić nakon TEŠKE NESREĆE u Mladenovcu: Pooštravaju se kazne

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je pooštravanje kazni za bahate vozače i one koji ne poštuju propise. Ove izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja su rezultat meseci rada sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, a sve u svrhu smanjenja broja saobraćajnih nesreća.

Ove izmene su važne jer će, prema rečima ministra, doprineti većoj bezbednosti na putevima. Osim toga, očekuje se da će pooštravanje kazni za bahate vozače smanjiti broj saobraćajnih nesreća.

Oduzimanje automobila bahatim vozačima

Vesić je naveo nekoliko konkretnih mera. Prvo, predviđa se oduzimanje automobila za one koji se posebno bahato ponašaju u saobraćaju, kao što su oni koji voze suprotnom stranom autoputa ili brzo voze u naseljenim mestima. Drugo, zabraniće se preticanje kamiona na autoputu, a kamionima će biti zabranjeno da imaju rasuti teret koji nije pokriven ciradom.

“Vreme je da za one koji se posebno bahato ponašaju u saobraćaju predvidimo meru oduzimanja automobila. Osim toga, zabraniće se preticanje kamiona na autoputu što je takođe veliki problem. Zabraniće se kamionima da imaju rasuti teret koji nije pokriven ciradom”, rekao je Vesić.

Ministar je naveo da će se insistirati na ograničenju broja konjskih snaga automobila koje mogu da voze osobe do 25 godina. Ova mera je već na snazi za probne vozačke dozvole, ali bi trebalo da se proširi na sve mlade vozače. Osim toga, Vesić je pomenuo i izmene Zakona o putevima, koje su takođe u pripremi.

Podsetimo, rano jutros došlo je do teške saobraćajne nesreće u Mladenovcu u kojoj je vozač autobusa poginuo, dok je 37 osoba povređeno.

(PRVA TV)

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Slobodan
29.05.2024 09:30

Pa to šta je rekao već piše u zakonu ALI VELIKI PROBLEM ,ŠTO ZAKON NIJE ISTI ZA SVE,ko sme da zaustavi i kazni vozače kamiona Karin komerca,Inkopa,Putinvesta i ostalih režimskih ljudi,NIKO i to samo vozači potrđuju,ko sme oduzeti auto Vučićevim kumovima koji se bahanališu i to još snimaju javno,NIKO,ko sme da oduzme auto SNS doktoru koji je gazio saobraćajce kada su ga pokušali zaustaviti i to sve snimljeno,NIKO. Slažem se da treba stati na kraj bahatosti i neprimerenoj vožnji ALI ONDA ZAKON TREBA BITI JEDNAK ZA SVE

Povezane vesti