Претрага
Претрага
Close this search box.

Dograđeni rezervoar autobusa ispunjen CIGARETAMA: Sprečen pokušaj krijumčarenja preko 1.678 paklica (FOTO)

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Carinici su 30. aprila 2024. godine, tokom kontrole započete na graničnom prelazu Šid, pa potom nastavljene na graničnom prelazu Batrovci, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja preko 33.500 komada cigareta, skrivenih u specijalno dograđenom rezervoaru za gorivo jednog autobusa.

Slučaj je otkriven kada je na red za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao autobus, koji je saobraćao na relaciji Prizren-Ženeva.

2
Foto: Uprava carina Republike Srbije

Mada su i putnici i vozači rekli da sa sobom nose samo lični prtljag, na osnovu analize rizika i činjenice da je kod iste prevozničke firme već pronalažena krijumčarena roba, autobus je izdvojen za detaljan pregled.

Tokom kontrole u dubini prostora za prtljag otkriven je rezervoar za gorivo koji nije fabrički, a pregled ”busterom” – uređajem za gustinu tečnosti, pokazao je neujednačene vrednosti, što je dodatno pojačalo sumnju da unutrašnjost rezervoara nije ispunjena gorivom, već nekom krijumčarenom robom.

4
Foto: Uprava carina Republike Srbije

Autobus je dopraćen do graničnog prelaza Batrovci, gde je pregledan mobilnim skenerom, kada je potvrđeno da je unutrašnjost rezervoara ispunjena paklicama cigareta.

5
Foto: Uprava carina Republike Srbije

Specijalno dograđeni rezervoar je prosečen i iz njega je izvađeno ukupno 1.678 paklica cigareta ”Winston legend blue’’, sa akciznim markicama tzv. ”Kosova”.

7
Foto: Uprava carina Republike Srbije

Krijumčarene cigarete su zajedno sa autobusom i vozačem predate u dalju nadležnost policije i tužilaštva.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti