Претрага
Претрага
Close this search box.

ELEKTROTEHNIČAR DAO SAVETE KAKO UŠTEDETI I DO 5.000 DINARA NA ZIMSKE RAČUNE ZA STRUJU Ako bojler podesite na OVU temperaturu manja je potrošnja (FOTO)

Foto: Pexels/Screenshot Pink TV/Ilustracija

Zimska sezona počinje 21. decembra a za mnoge Novosađane niske temperature znače veće račune za komunalne usluge kako bi se zagrejali. Držite račune za struju pod kontrolom tako što ćete pratiti nekoliko jednostavnih saveta u svom domu.

Tomislav Micić, elektrotehničar, naglasio je za Pink televiziju da se najviše može uštedeti tamo gde se najviše troši.

-Stanovi koji nemaju centralno grejanje najviše troše na termoakumulacione peći, električne kotlove i grejalice. Tu treba podesiti pravilno temperaturu, da ne bi bilo pregrevanja. Mnogi sugrađani vole da u svojim stanovima budu u šortsevima i majicama na kratke rukave, a to nije štedljiv način ponašanja. U stanu treba da bude 22 stepena, kada se obučeno u skladu sa temperaturama napolju- rekao je Micić.

Tomislav Micić; foto: Screenshot Pink TV

Najviše struje crpe bojler, mašina za pranje sudova i veša, a ako se vodite svim ovim savetima, Micić tvrdi da može da se uštedi između 3.000 i 5.000 dinara.

-Treba gledati da kada se pere posuđe i veš napuni cela mašina, a ne da se sa 50 posto kapaciteta pušta u rad. Ređe ćemo je koristiti i to će nam uštedeti struju. Noćna struja je mnogo jeftinija. Bitno je podesiti bojler na pravu temperaturu, 50-60 stepeni može biti dovoljno za tuširanje i druge potrebe. Ako se stavi na max ima i veće gubitke- zaključio je ovaj elektrotehničar.

Foto: Pexels

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti