Претрага
Претрага
Close this search box.

Gašić: Pripadnici Žandarmerije čelični štit građana i garant njihove bezbednosti

Beograd, 15. aprila 2024.- Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašic porucio je danas, prilikom osvecenja temelja crkve Sveti knez Lazar i kosovski mucenici u bazi niškog odreda Žandarmerije u Aleksincu da su pripadnici ove elitne jedinice celicni štit gradana i garant njihove bezbednosti i sigurnosti i poželeo im da ovaj hram bude neiscrpan izvor njihove duhovnosti. Na fotografiji Bratislav Gašic i episkop niški Arsenije.FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ nr

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić poručio je danas, prilikom osvećenja temelja crkve Sveti knez Lazar i kosovski mučenici u bazi niškog odreda Žandarmerije u Aleksincu da su pripadnici ove elitne jedinice čelični štit građana i garant njihove bezbednosti i sigurnosti i poželeo im da ovaj hram bude neiscrpan izvor njihove duhovnosti.

„Oduvek sam sa velikim uvažavanjem i poštovanjem govorio da su pripadnici Žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova ponos i vera srpskog naroda, njihov čelični štit i garant da će naši građani biti uvek bezbedni i zaštićeni, a isto tako i čvrst oslonac obećanju da će naša država biti zemlja stabilnosti i prosperiteta, a pre svega zemlja mira“, rekao je ministar Gašić. Ministar Gašić je poručio pripadnicima Žandarmerije da je ime ove svetinje u Aleksincu dato da ih seća na krsnu slavu njihove jedinice i na sve vrednosti i vrline Svetog kneza Lazara, saopštio je MUP. „Kako kažu mnoga svedočanstva, on je bio čovek čiste naravi, krotkog uma i pre svega plemenite duše i hrabrog srca, baš onakvog kakvo je i vaše. I isto onako kako je Sveti knez Lazar bio uvažavan i cenjen, voljen i slavan zbog svoje čestitosti, viteštva i iskrene pobožnosti, kao što su bili i naši kosovski junaci, tako ste i vi, poštovani pripadnici Žandarmerije, simbol savremenog herojstva i hrabrosti“, poručio je ministar Gašić.

Podsetio je da se inicijativa za izgradnju ovog hrama javila početkom 2022. godine, a za koju je dobijen blagoslov patrijarha srpskog Porfirija i episkopa niškog Arsenija, kao i da je uz pomoć Eparhije niške izrađen arhitektonski projekat, po uzoru na hram u manastiru Visoki Dečani. Gašić je naglasio da svakodnevni zadaci koji se stavljaju pred pripadnike Žandarmerije nisu laki, ali da oni uvek postupaju hrabro, profesionalno i odgovorno. „Mogu da kažem kao ministar unutrašnjih poslova da sam veoma ponosan na sve ono što ste do sada učinili. A učinili ste mnogo i vaše rezultate građani Srbije osećaju i vide. Znajte da Republika Srbija ceni sve to što ste učinili za njene građane, i uz veliku podršku predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, učinićemo sve da vas i ubuduće opremamo i obezbeđujemo još bolje uslove za rad, jer vi zaslužujete samo najbolje“, istakao je Gašić. On se zahvalio na nesebičnom zalaganju svim dobrotvorima i policijskim službenicima koji grade ovaj hram dobrovoljnim prilozima. Episkop niški Arsenije istakao je da je osvećenje temelja ove crkve istorijski dan za grad Aleksinac, za čitavu nišku eparhiju, kao i za Žandarmeriju i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije. „Ovaj hram je upravo znak naše vere i vere pripadnika Žandarmerije koji su izrazili želju da svetinja bude u njihovoj kasarni“, rekao je episkop Arsenije.

tanjug

Tagovi:

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Nebojsa
16.04.2024 12:07

Nebojsa

Gost
Nebojsa
16.04.2024 12:07

I ti i oni ste sramota Srpskog roda!!!

Gost
Мизантроп
16.04.2024 16:54

Гвоздена песница власти, инфилтратори у свим протестима, навијачке вође и другари са нарко-картелом. Сигурно брину за грађане. 🙂

Povezane vesti