Претрага
Претрага
Close this search box.

Gašić: Sve raspoložive snage MUP-a su na teritoriji Subotice, Sombora, Kikinde

Foto: MUP Srbije/Arhiva

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić poručio je da je od noćas, za sve počinioce krivičnih dela, Subotica zaboravljeni grad i će pripadnici MUP-a i on učiniti sve da svaki građanin Republike Srbije bude maksimalno bezbedan.

„Ja i svi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova smo juče jasno čuli poruku koju nam je uputio predsednik Republike Aleksandar Vučić i nemamo uopšte dileme da u narednom periodu, koliko god to tražilo napora od nas, učinimo sve da na svakom milimetru teritorije Republike Srbije, svaki građanin Republike Srbije bude maksimalno bezbedan“, naglasio je ministar Gašić.
Pripadnici MUP, na severu zemlje, sproveli su akcije i tokom noći, navedeno je u saopštenju MUP-a.

„Noćas od tri sata krenulo je angažovanje Ministarstva unutrašnjih poslova. Operacijom će rukovoditi general Dejan Luković, a mi odavde nećemo da se sklonimo dok i zadnji počinilac bilo kog krivičnog dela, izazivanje bilo kakvih incidenata, ne bude sklonjen sa teritorije Subotice, Kikinde, Sombora. Subotica je za njih od noćas zaboravljeni grad. A, u svim hostelima, hotelima, sobama na dan, uradićemo preglede i sve one koji su imali sigurno utočište u tim prostorima, biće pronađeni od strane Ministarstva unutrašnjih poslova“, naglasio je ministar.

Poručio je taksistima da se ne ljute na Ministarstvo unutrašnjih poslova zbog oduzimanja automobila, jer su oni, kako je rekao, na neki način saučesnici u krijumčarenju migranata.
„Sve raspoložive snage MUP-a su na teritoriji Subotice, Sombora, Kikinde i učinićemo sve, kao što sam rekao da Subotica i ovi gradovi budu maksimalno bezbedni za život. Takođe, od noćas sa našim mađarskim kolegama imamo jedan džentlmenski dogovor, a to je da više preko noći ne vraćaju ispred kapija migrante koje su uhvatili na teritoriji Mađarske, već pozovu Ministarstvo unutrašnjih poslova i mi izvršimo prihvat“, naglasio je ministar Gašić.

Na terenu je nekoliko stotina pripadnika SAJ, Žandarmerije, Interventne jedinice policije, Antiterorističke grupe Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata, Uprave granične policije, UKP, Uprave za tehniku, kao i područnih policijskih uprava.
Akcije policije usmerene su na suzbijanje iregularnih migracija i povećanja stepena bezbednosti u ovom delu zemlje, gde su međusobni sukobi migranata česti, a neretko i uz upotrebu vatrenog oružja.
U ovoj akciji policija je pronašla 54 turska pasoša, kao i dvojicu Albanaca sa KiM za koje se sumnja da su krijumčarili migrante, kao i da su ih snabdevali oružjem.

Juče su u opsežnoj akciji pripadnika MUP-a u Kikindi, sprovedenoj nakon vatrenog obračuna dve grupe migranata u Horgošu, uhapšena četvorica državljana Avganistana i dvojica državljana Turske.
U napuštenom objektu u kom se dogodila pucnjava i u kom su osumnjičeni zatečeni, policija je pronašla automatsku pušku sa više desetina komada pripadajuće municije, a pretragom terena pronašli su još jednu automatsku pušku, kao i još 79 iregularnih migranata koji su prevezeni u prihvatne centre, navedeno je u saopštenju MUP-a.

tanjug

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
28.10.2023 17:26

Ima li jedan jedini problem koji ste vi resili od kada ste uzjahali ovaj glupi narod? 🙂

Last edited 7 Meseci Ranije by SNS Uzivo
Gost
Daniel
29.10.2023 01:38

i posle iz prihvatnog centra ih pustaju na slobodu kao i do sada…

Povezane vesti