Претрага
Претрага
Close this search box.

JEDAN VAŽAN ROK ZA PLAĆANJE RAČUNA JE POMEREN! Ovo su svi detalji izmena zbog štrajka u poštama

Foto: Pixabay

Oktobarski računi kasne zbog štrajka radnika “Pošte”. Komunalna preduzeća u Obrenovcu odlučila su da građani za oktobar plate iznos sa prethodnog računa ili da na njihovom sajtu provere svoje račune. “Infostan” je rok za plaćanje sa popustom pomerio do 30. novembra. Hoće li će biti produženi rokovi za plaćanje ostalih računa?

Redovi ispred šaltera “Infostana” u Danijelovoj ulici. Koliko građana, toliko pitanja i nedoumica. Oni kojima su računi stigli, došli su da iskoriste popust i plate oktobarski račun, a ostali uglavnom i ne znaju da je “Infostan” rok za plaćanje sa popustom produžio do kraja meseca.

“Pa mnogo mi znači, šta da vam kažem, svaki dinar za penzionera je važan”, kaže građanka koji čeka u redu.

Drugi kažu da vole na vreme da izmire svoje obaveze.

Samo mi nije jasno ako je trebalo da platim do 15. zašto nisu stigli računi?“, pita jedan od građana.

Nisu stigli zbog štrajka zaposlenih u “Pošti”. To preduzeće je u obavezi da račune isporuči u što kraćem roku, najkasnije pet radnih dana od prijema. Ako račun ne stigne, komplikovano ga je platiti, jer svaki ima poseban poziv na broj.

Svakog meseca 62 odsto građana ostvaruje popust na računima za struju.

Iz “Elektroprivrede Srbije” kažu da na vreme šalju račune “Pošti”. Svakog meseca više od 62 odsto građana ostvari popust od pet odsto za redovno plaćanje.

Ipak, ako računa za struju još nema, građani mogu elektronski da ga plate putem portala Uvid u račun. Za starije sugrađane to je možda komplikovano, ali oni mogu da odu na šaltere EPS-a i tamo, do 28. novembra, ostvare popust.

Rok za plaćanje računa za fiksni telefon je 15. u mesecu, kažu u “Telekomu”. Oko 98 odsto građana redovno izmiruje obaveze, a nešto više od 10 odsto to radi onlajn.

I komunalna preduzeća u Obrenovcu odlučila su da zbog kašnjenja računa građani za oktobar plate iznos sa prethodnog računa ili da na sajtu preduzeća provere svoje račune.

Od oko 800.000 korisnika, koliko ima “Infostan”, polovina koristi pravo na popust.

“U pitanju su popusti od pet, šest, sedam procenata. Pravo na pet posto popusta ostvaruju korisnici koji plaćaju račune do datuma dospeća, šest posto popusta ostvaraju korisnici koji plaćaju račune u kontinuitetu šest meseci umanjeno, a sedam procenata ostvaruju korisnici koji plaćaju račune godinu dana u kontinuitetu”, navode iz Milica Paunović iz JKP “Infostan i tehnologije”.

Račune “Infostana” korisnici mogu da plate bez provizije u nekoliko poslovnica u gradu i ako plaćaju onlajn. Samo na provizije za plaćanje komunalnih računa na šalterima prosečna porodica godišnje potroši oko 3.000 dinara, a kada plaćamo onlajn to je čak i upola jeftinije.

Gotovo svi računi mogu da se plate preko aplikacija, ali malo je onih koji to koriste. Mnogima računi još nisu stigli i zabrinuti su da li će moći da ostvare popust, ako ne dođu do kraja meseca. Ne bi bilo ni pošteno da oni koji redovno plaćaju ostanu bez popusta zbog okolnosti na koje ne mogu da utiču.

Kurir.rs/RTS

 

Tagovi:

12 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
15.11.2023 08:49

Meni je utisak nedelje da ste spomenuli strajk postara, jos malo i bice traktoristi! 🙂

Last edited 3 Meseci Ranije by SNS Uzivo
Gost
SNS Uzivo
15.11.2023 10:28

Neodoljivo me podsecate na Miloseviceve medije, tehnika je uznapredovala ali metodi su isti, i on je govorio ziv se necu predati pa otisao kao snijeg lanjski, joj kako se mali smijao… 🙂

Last edited 3 Meseci Ranije by SNS Uzivo
Gost
SNS Uzivo
15.11.2023 10:47

Ahahaha prvo stavili tekst o seriji Deca zla pa brze (jace) bolje skinuli, valjda ste saznali po cijoj knjizi je nastala? 🙂

Last edited 3 Meseci Ranije by SNS Uzivo
Gost
Dragica Vlk
15.11.2023 10:51

Obrenovac uživo!? Podrška poštarima koji dele plate sa stotinama botova parazita u administraciji.

Gost
Lela
15.11.2023 11:57

Dobro,a kako ce penzioneri koji nemaju internet i nisu vicni sa modernom tehnologijom,regulisati svoje racune?

Gost
Žorž Papadubi
15.11.2023 14:38
Odgovori  Lela

O tome nek sami misle kad izađu da glasaju, i onako ih tad zabole za sve nas ostale pa što bi mi sad brinuli njihovu brigu?

Gost
Hgapla
15.11.2023 14:45
Odgovori  Lela

Meni racuni uvek stizu 15og jer posta u selu malo radi pa ne a sad ne radi mesec dana vec zbog krecenja…

Gost
Stefan
24.11.2023 20:12
Odgovori  Lela

Pa moraju po ovom ledu da šetaju do šaltera Edb-a i čekaju satima u redu da bi platili.

Gost
SNS Uzivo
15.11.2023 14:49

A jeste li culi da je naprdnjakinja Draginja Vlk ćapila milion i po evra za novi logo poste, mada mislim da je novi logo bas napredan? 🙂

IMG_8586
Last edited 3 Meseci Ranije by SNS Uzivo
Gost
Jopac
15.11.2023 16:29

Ehej
Infostan je za Bg
Kakve veze ima sa NS
Mora tekst po sns direktivi

Gost
Krstic
15.11.2023 22:23

Molim Vas racun za OKTOBAR 2023 za stan sifra korisnika 0975547 Zvezdara

Gost
Neda Kovacevic
20.11.2023 11:13

Redovn sam platisa ovaj mesec je totalna klatastrofa,uzas,izmene na sajtu preko ,ed broja vrlo lako sam ocitala svije dugovanje i plaćala do 14-tog u mesecu.Moja penzija je 15,100din i ne smem sebi dozvoliti da mi se sastave dva računa.
Inače mi je skroz bezveze ova sad izmena da unosim mejl i šifru.Posto mi je na sinu stan a ne živi ovde.

Povezane vesti