Претрага
Претрага
Close this search box.

OBEZBEĐENA SREDSTVA! Manifestacija „Miholjski susreti sela“ biće organizovani ove godine u Beočinu (FOTO)

Foto: Ustupljene fotografije

Zamenik predsednice opštine Beočin Stefan Tomović potpisao je danas u Palati Srbija u Beogradu ugovor kojim su Opštini Beočin dodeljena sredstva Ministarstva za brigu o selu u iznosu od 500.000 dinara za organizaciju manifestacije „Miholjski susreti sela“.

-Manifestacija „Miholjski susreti sela“, će se četvrti put održati u opštini Beočin a treću godinu zaredom Beočin selo će biti domaćin ovog lepog događaja. Ideja je da i ove godine okupimo brojne učesnike, lokalne proizvođače hrane, pića i delikatesa, izvođačke sastave i udruženja kako bi na najbolji način i uz tradicionalno gostoprimstvo pokazali potencijale, običaje i tradiciju našeg kraja – istakao je Tomović.

Foto: Ustupljene fotografije

„Miholjski susreti sela“ su projekat Ministarstva za brigu o selu Republike Srbije koji se u saradnji sa opštinama širom naše zemlje realizuje u cilju negovanja kulture, tradicije i unapređenja društvenog života u selima.

Nakon današnjeg potpisivanja ugovora sa predstavnicima lokalnih samouprava ministar za brigu o selu Milan Krkobabić najavio je ovogodišnje učešće 113 opština za koje je Ministarstvo izdvojilo 55 miliona dinara.

-Miholjski susreti sela i ove godine bukte Srbijom u 113 opština a održavaće se u periodu od 1. juna do 1. novembra. Posebnu radost pričiniće nam naši ljudi sa Kosova i Metohije koji u Orahovcu organizuju svoje susrete – poručio je Krkobabić.

Foto: Ustupljene fotografije

Susreti će ove godine okupiti 1775 sela a očekuje se rekordnih 250 hiljada učesnika i posetilaca širom Srbije.

Kalendar manifestacija sa mestom održavanja i planiranim aktivnostima biće objavljen na sajtu Ministarstva za brigu o selu za sve koji žele da ih posete tokom ovog leta i jeseni.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti