Претрага
Претрага
Close this search box.

POČINJE U 11 SATI! Pogledajte kako će se nevreme kretati kroz Srbiju: Upaljen crveni meteo alarm, na udaru prvo ovi delovi (FOTO)

Foto: elements.envato.com

Na severozapadu i zapadu Srbije ponegde su mogući kiša i lokalni pljuskovi, najavio je RHMZ, a padavine će tokom dana zahvatiti i ostale delove Srbije.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda jutros je stiglo upozorenje na grmljavinske nepogode.

“Danas i sutra veoma nestabilno sa plјuskovima, grmlјavinom, lokalno velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom i jakim i olujnim vetrom u zoni najintenzivnijih plјuskova. Tačnu lokaciju stvaranja, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred“, upozorio je RHMZ. Upozorenje za Beograd

Danas na teritoriji Beograda nestabilno sa plјuskovima i grmlјavinom, koji u pojedinim delovima grada mogu biti intenzivniji sa pojavom grada i jakim i olujnim vetrom u zoni plјuska.

Šta pokazuju satelitski snimci

Na snimcima sajta “vremeradar” vidi se da bi nevreme trebalo prvo da stigne i zahvati severne delove Srbije oko 11 sati.

foto: Printscreen/vremeradar.rs

12 sati:

foto: Printscreen/vremeradar.rs

Kako vreme bude odmicalo tako će se i pljuskovi sa grmljavinom premeštati južnije.

13 sati:

foto: Printscreen/vremeradar.rs

Smirivanje situacije očekuje se u drugom delu dana, kada se kiša može javiti samo lokalno.

Upaljen crveni meteo alarm

Crveni meteo alarm zbog grmljavine danas je na snazi u Istočnoj Srbiji, a ovo upozorenje znači da je vreme vrlo opasno: Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.

U ostalim delovim Srbije na snazi je narandžasti meteo alarm zbog kiše i grmljavine, dok je zbog ovih nepogoda u Bačkoj, Banatu upaljeno žuto upozorenje.

kurir.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага