Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da su preduzete sve mere kako bi građani Srbije i brojni turisti u našoj zemlji mogli bezbedno da provedu praznike.

Stefanović je u izjavi za agenciju Tanjug podsetio na to da je za borbu protiv terorizma formiran, pre par godina, štab koji prati sve slučajeve ekstremizma i terorizma na teritoriji Republike Srbije, a da je uspostavljen i poseban štab koji će pratiti novogodišnja i božićna dešavanja.

On je preneo da je, s obzirom na to da će veliki broj turista dočekati Novu godinu na ulicama i trgovima, gradonačelnicima velikih gradova i predsednicima opština ukazano na to koje su to dobre mere koje mogu da primene da na dodatni način zaštite građane.

Stefanović je, kao primer mera kojima se onemogućava da neko zloupotrebi praznične dane, naveo betonske žardinjere, koje mogu da izgledaju veoma lepo, a mogu da zaustave saobraćaj, odnosno da spreče da neko ne uđe kolima u pešačku zonu.

Prema njegovim rečima, štab MUP-a i BIA imaće posebno dežurštvo i radiće 24 časa tokom predstojećih praznika i pratiti sve aktivnosti na očuvanju bezbednosti Srbije.

“Veoma pažljivo pratimo sva dešavanja u našoj zemlji, koja je stabilna i bezbedna, poručio je on i uputio poruku građanima da ne koriste vatreno oružje, ne sedaju za volan pod uticajem alkohola i doprinesu da ovo budu dani kada će se veseliti i lepo proslaviti sa porodicama, bez da nanose štetu sebi i drugima”, naveo je ministar.

Potpredsednik Vlade je, kada je reč o terorizmu, rekao da je razmena podataka sa drugim partnerima ključna stvar jer samo tako možemo doći do potrebnih informacija.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments