Studenti medicine pregledaće građane u zabačenim selima

       

Studenti završnih godina medicine obilaziće stanovništvo u najzabačenijim ruralnim opštinama i selima Srbije i tamo obavljati preventivne zdravstvene preglede građana, a Ministarstvo zdravlja pružiće neophodnu podršku.

To je danas dogovoreno na sastanku ministra zdravlja Zlatibora Lončara i predstavnika Studentskog parlamenta Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu – predsednice Parlamenta Katarina Popović i člana te organizacije Marka Maksimovića.

Projekat Parlamenta podrazumeva da studenti završnih godina obilaze zabačena mesta u Srbiji u okviru obaveznog šestomesečnog staža.

Taj projekat omogućiće stanovnicima ruralnih oblasti da češće proveravaju svoje zdravlje, a studentima završnih godina mogućnost da kroz praktičan rad sa lekarima razvijaju svoja znanja, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Predstavnici studentskog Parlamenta informisali su ministra o radu Parlamenta, ali i drugim bitnim pitanjima od značaja za studente medicine, buduće lekare.

Kako je navedeno u saopštenju, saglasili su se i oko nastavka saradnje i zajedničkih aktivnosti na drugim projektima, koji za cilj imaju promociju zdravstva i javnog zdravlja, zdravstvenu pomoć građanima, uz dodatno unapređenje praktičnih medicinskih znanja studenata završnih godina Medicinskog fakulteta.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments