Претрага
Close this search box.

Za med od heljde je retko ko čuo, u ovom kraju se u njega kunu: Specifičnog ukusa, cena 20 evra i pravi je raritet

Foto: Pixabay

U zlatarskim krajevima popularno su je zvali “elda”, a prvi put na naše tlo je stigla iz daleke Kine. Danas su tu i “Siva”,”Novosadska” i najplodonosnija “Golubica” ili “Golubar”. Možda ste navikli da je jedete u pitama, štapićima, ili kao kašu, ali neki kažu da cvet ove pseudo žitarice daje ,,med iznad svih medova”.

Kada smo pročitali da profesor Đoko Zečević pravi med od heljde, nismo čekali časa, pronašli smo njegov broj i zamolili da nam ispriča baš sve o njemu.

Na naše iznenađenje, rekao nam je da je ovaj med pravio i njegov deda, pa otac, a danas on..

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti