AUTO START: Predstavljamo PUN GAS! Instagram fenomen koji je osvojio Balkan

       

Ukoliko živite na prostoru bivše Jugoslavije, mladi ste i zanimaju vas automobili i motocikli, nemoguće je da niste čuli za Pun Gas, Instagram stranicu koja je gotovo preko noći osvojila region.

Dok jedni hvale grafički identitet, dizajn njhovih proizvoda i ideju koja se krije iza ovog imena, drugi su tu zbog humora, adrenalinskih snimaka i neizostavne muzike koja prati skoro svaki klip na njihovom nalogu.

Međutim, postoje oni koji veruju da Pun Gas sa sobom nosi rizičnu poruku, pozivajući mlade da voze agresivno, ugrožavajući sebe i druge.

Kako bismo dobili odgovor na pitanja koja prate misteriju Punog Gasa i kako bismo konačno saznali šta je bila namera tvorca ovog brenda, porazgovarali smo sa osnivačem i administratorom popularne Instagram stranice.

Zbog negativne atmosfere koju su mediji stvorili, a radi lične bezbednosti, naš sagovornik ostaće anoniman.

Kako i zašto Pun Gas?

Veliki deo mog društva radi i zarađuje putem interneta. Sticajem okolnosti, mnogi od njih izgradili su uticajne brendove ili su sami postali uticajne ličnosti zahvaljujući društvenim mrežama. Duže vreme su me nagovarali da pokušam da napravim nešto svoje. Dobro me poznaju i svesni su moje pasije koju gajim prema automobilima, uživanju u vožnji i svim onim malim čarima ovog hobija.

Znao sam da moje interesovanje dele mnogi i da uz kreativan i drugačiji pristup, mogu da napravim snažan brand, što je Pun Gas i postao.

Stvoren sa idejom da okupi mlade ljude koji su ljubitelji automobila, motora i svega pratećeg što čini auto-moto industriju.

Pun Gas je zvučan i prepoznatljiv naziv, lako ulazi u uši i brzo se pamti. Ni u jednom trenutku namera nije bila da svojim imenom ili bilo kojim segmentom rada, pozivam ljude da se u saobraćaju ponašaju bezobzirno, bahato i divljački.

Iskrena želja je bila da se stvori popularan domaći brend koji će svojim radom, proizvodima, okupljanjima i žurkama animirati mlade širom Srbje, a jednog dana moguće i regiona.

https://www.instagram.com/p/BxrmOX6plIo/

Pun Gas je u medijima predstavljen kao bunt, kako to komentarišeš?

Rad moje Instagram stranice prati specifičan humor, koji su mnogi prepoznali i pozdravili. Nažalost drugi su ga shvatili preozbiljno, pa su pojedini mediji Pun Gas predstavili kao provokaciju, udruženje koje poziva na anarhiju i bunt pravilima i zakonu o saobraćaju.

Sleng i izreke koje koristimo nisu zlonameri, oni prestavljaju ismevanje stereotipa koji postoje kod nas. Takođe, pojedine izreke imaju i težu poruku, pa nas podsećaju na one situacije gde su bogati ili moćni prošli nekažnjeno, zbog uticajne pozicije u društvu.

Šta je najpozitivnije u dosadašnjem radu Punog Gasa?

Iskustva su mnoga, a najviše je onih lepih. Svako okupljanje me prijatno iznenadi, jer odziv ljudi bude daleko veći od očekivanog. Spontano okupljanje kod Arene na kraju je brojalo par stotina automobila, žurka u Bačkoj Palanci je premašila sva očekivanja…

Momci i devojke su apsolutno pozitivni, dolaze da bi se družili, razmenjivali priče, iskustva, uživali u energiji istomišljenika. Oni koji naša okupljanja prepoznaju kao priliku za divljanje brzo shvate da odskaču od većine, u najnegativnijem kontekstu.

Ipak, ako bih morao da odaberem jedan segment rada na koji sam posebno ponosan, to bi onda bilo naše učešće u humanitarnim akcijama. Bilo da smo pokretači ili podrška, svaka prilika da snagu mase koju okuplja Pun Gas stavimo u korist pomoći drugima, je apsolutno neverovatna.

Pun Gas učestvovao u humanitarnoj akciji na MišelukuBRAVO DOBRI LJUDI: Ekipa sa Mišeluka skupila novac za lečenje male Ane

Kakvi su planovi za budućnost? Šta možemo da očekujemo?

Neke stvari planiram dugo unapred, potrebno je dosta vremena i napora da se pojedini planovi ostvare. Sa druge strane, neke ideje javljaju se u hodu, upoznajući nove ljude.

Šop je svakako nešto što će neprestano da se razvija, potražnja za artiklima je velika, a cilj je da periodično ubacujemo nove proizvode kako za ljude, tako i za njihove četvorotočkaše.

Takođe, žurke su se pokazale kao pun pogodak. Odziv je fenomenalan i definitivno ćemo dalja druženja razvijati i organizovati u tom pravcu. Naravno, pojedine žurke će imati i humanitarni karakter, pa se nadamo da ćemo dobru energiju staviti u svrhu višeg cilja, u želji da pomognemo onima kojima je finansijska podrška itekako značajna.

Tu prevashodno mislim na decu, čije dalje medicinsko lečenje ne bi bilo moguće bez prikupljanja određene količine novca, zbog toga što nas ima zaista mnogo, trudićemo se da damo svoj maksimalni doprinos.

Naravno, naši klipovi i žurke ne bi bili to što jesu bez adekvatne muzike, pa će se deo našeg budućeg rada usmeriti i na ovu vrstu sadržaja.

Za sam kraj, da li si svestan uticaja koji Pun Gas ima i koji će tek imati, uzimajući u obzir da Instagram stranica neprestano raste, a da interesovanje očigledno ne jenjava?

Posle neprijatnog iskustva sa medijima, postao sam svestan značaja i uticaja koji ovaj brend ima. Nastojaću da se ogradim od bilo čije želje i namere da svojom nebrigom i rizikom dođe u centar pažnje putem naše stranice.

Kao što sam već rekao, planiram da koristim moć i potencijal ove priče u korist dobre zabave, humanitarne pomoći i okupljajaj svih onih koji dele vrednosti koje čine Pun Gas.

Autor: nsuzivo.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Ognjen
19/09/2019 18:25

Dinamicnooo bracoo

Bogdan
23/09/2019 22:11

Ne priziva mlade da voze agrasivno nego DINAMICNO SAMO

josip
03/10/2019 22:46

zasto nema vise pjesme
i ako netko ima skinutu da se dogovorimo da mi ju posalje