Претрага
Close this search box.

Ako ste za praznike preterali sa hranom i pićem probajte čaj za smanjenje želudačne kiseline: Sadrži sastojak koji podstiče probavu i smiruje upalu

Foto: elements.envato.com

Ukoiko vas muči pojačana kiselina u želucu nakon preterivanja u hrani i piću – probajte čaj sa anisom.

Čaj za smanjenje želudačne kiseline

Potrebno je:

  • 20g komorača (plod)
  • 10g iđirota (koren)
  • 10g anisa (plod)

Uz čaj je preporučljivo konzumirati i mleveni iđirot dva puta po kašičicu dnevno. Korisno je i da jedete dvopek uz čaj i slatki mleveni badem. Izbegavajte kiselo, slatko, ljuto i masno.

Čaj od anisa sadrži mnoge nutrijente, a koristi se za bolju probavu, ublažava menstrualne bolove, simptome menopauze i smanjuje upale.


Po čemu se GERB razlikuje od uobičajene pojačane kiseline?

GERB tj. gastroezofagealna refluksna bolest je drugi naziv za refluks tj. vraćanje kiseline. Kiselina u želucu je normalna stvar, ali je problem kada počne da se vraća.

Razlozi za to su brojni. Problem refluksa nije samo kiselina već bilo kakav sadržaj u želucu koji počne da se vraća u jednjak i dovodi do pojave simptoma odnosno do oštećenja jednjaka. U tom slučaju ovu možemo je  smatrati refluksnom bolešću.

kurir.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti