Претрага
Close this search box.

BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze po starom bosanskom receptu

Foto: Pixabay

Savršena za sve svečane prilike, pravićete stalno.

Potrebno je:

  • 1 litar vode
  • veza zeleni ili 3 šargarepe, 2 peršuna i koren paštrnaka
  • 1 veći praziluk
  • 20 g bamije
  • 400 g telećeg mesa isečenog na kockice
  • 400 g pilećeg mesa isečenog na kockice
  • 3 listića lovora
  • 1 kašika brašna
  • malo vode i jogurta
  • so, biber
  • 100 ml pavlake
  • 1 jaje
  • muskatni oraščić
  • 2 veze peršunovog lišća
  • limunov sok

Priprema:

Šargarepu, peršun, praziluk i paškanat očistite pa isecite na krupnije kocku. U veću šerpu nalijte litar vode, pa dodajte povrće, meso isečeno na kocke i lovor. Kuvajte dva do tri sata na tihoj vatri. Zrna bamije spustite u rešetku pa je položite u čorbu da se zrna skuvaju. Zatim ih procedite i ostavite sa strane. Dolivajte vodu po potrebi, pa procedite čorbu a povrće izblendajte u blenderu. Zasebno sjedinite jogurt, jaje, so, biber i brašno. Umutite dobro da ne bude grudvica. Potom vratite blendano povrće u lonac sa čorbom, kao i skuvano meso. Umešajte sos od brašna i jogurta pa lagano promešajte dok se ne zgusne.  Umešajte bamiju, pavlaku i malo rendanog muskatnog oraha. Pospite obilno čorbu seckanim peršunom pa sipajte limunov sok.

trpeza.alo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti