Beli luk je osnovni sastojak mnogih kuhinja i dodaje ukus svemu, od supa i jela od testenina do sosova i preliva.
Međutim, način na koji ga čuvate može uticati na njegov ukus, a istraživanja sa Univerziteta Kornel sugerišu da čuvanje svežeg belog luka u frižideru generalno nije dobra ideja.
Iako je ukus jedino na šta utiče u ovom slučaju, čuvanje belog luka u frižideru može biti opasno.
Istraživači su otkrili uznemirujuće podatke koji stoje iza čuvanja belog luka u frižideru.
Glavice belog luka su niske kiselosti, što ih čini sklonim Clostridium botulinum, poznatijem kao krivac botulizma.
Što se tiče idealnih uslova za skladištenje belog luka, istraživanja pokazuju da lukovice belog luka treba čuvati na temperaturi od oko 15,5 do 18 stepeni, daleko od direktne sunčeve svetlosti i u prozračnim posudama kao što su papirne kese, mrežaste posude ili žičane korpe.