Претрага
Претрага
Close this search box.

BEZ ADITIVA I NEZDRAVIH SUPSTANCI – NAJFINIJA DOMAĆA PAŠTETA: Gotova za 15 minuta, zdravija i jeftinija od kupovne

Foto: elements.envato.com

Paštete su jedna od omiljenih namirnica i mladih i starih, ali dobro je poznato da one kupovne nisu baš većeg kvaliteta.

No, to ne znači da bi u potpunosti trebalo da ih se odreknemo, posebno kada znamo da možemo napraviti i domaću, koja je i ukusnija i zdravija.

Takođe, možete je u potpunosti prilagoditi vašem ukusu. Ona se pravi za samo 15 minuta, a može stajati u frižideru i do tri dana. U njoj nema konzervansa i ostalih veštačkih dodataka pa ukoliko je ne smažete u tom roku – bacite je.

Sastojci:

200 g belog mesa

2 šargarepe

2 bele zeleni

pola celera

1 crni luk

malo senfa

malo pavlake

malo soli

2 kisela krastavčića srednje veličine

Priprema:

Belo meso skuvajte. Ako želite da brzo bude gotovo iseckajte ga na manje kockice i za petanestak minuta je skuvano. U istu posudu stavite i šargarepu, belu zelen, peršun, luk. Kad je kuvano izvadite iz vode i stavite sa sve mesom u blender. Zatim odozgo posolite, dodajte kiseli krastavac, malo senfa, malo pavlake i druge začine po želji.

Uključite blender i blendirajte dok ne postane jednolična masa belkaste boje. Nakon toga prespite u posudu sa poklopcem i stavite u frižider. Kad se stegne biće gotovo identična kao kupovna pašteta, ali neuporedivo hranljivija i zdravija, ali i ukusnija.

Ukoliko vam je mnogo gusto dodajte malo vode u kojoj se kuvalo meso i povrće i razredite je, a zatim i uživajte u fenomenalnom ukusu.

Espreso/Glossy

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti