Претрага
Close this search box.

DA VAM SVAKO TESTO BUDE POSEBNO UKUSNO Ovo je tajna koju su nam ipak otkrili najbolji kuvari

Foto: Pixabay

Otkrivamo vam nekoliko trikova koji će vam pomoći da vaša testa budu kao iz najboljih restorana i pekara.

Trik za preukusno testo je u jednom tajnom sastojku.

Ako budete sledili ove savete, više nikad vam se neće desiti da vam testo padne ili ne naraste lepo.

Pre nego što počnete da mesite testo, izvadite puter i jaja iz frižidera i držite ih neko vreme na sobnoj temperaturi.

Ne preterujte sa količinom praška za pecivo ili kvasca, jer postoji mogućnost da testo naraste previše i pukne.

Foto: Pexels

Testo stavljajte uvek u zagrejanu rernu, jer sva testa sa praškom za pecivo i kvascem to “traže”.

Prilikom spajanja vlažnih i suvih sastojaka dolazi do hemijske reakcije i testo odmah počinje da raste. Sačekajte 10 do 15 minuta od trenutka kada rerna dostigne željenu temperaturu i onda stavite testo u nju.

I ovo je ključni savet: u svako testo stavite jednu supenu kašiku jabukovog sirćeta!

Zdravo je, testo bolje naraste, a povrh svega, testu daje odličan “šmek”!

alo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti