Претрага
Претрага
Close this search box.

Evo kako da sprečite ‘skakanje’ veš mašine: Trikovi koje majstori često ne otkrivaju

Foto: Pexels

Mašina za pranje veša ne može da radi bez vibracija. Međutim, ako mašina te vibracije više liče na “poskakivanje” i pomeranje tokom pranja, reč je već o problemu.

Srbija će dobiti dve nove fabrike

“Mašina može da vibrira zbog lošeg dizajna ili je loše ‘sastavljena'”, kaže direktor laboratorije za ispitivanje potrošačke elektronike ‘Testbet’ Oleg Dranitski i dodaje da se vibriranje javlja i zbog nehorizontalne instalacije ili činjenice da transportni vijci, koji pričvršćuju bubanj tokom prevoza, nisu uklonjeni.

Proizvođači kažu i da poskakivanje mašine za veš mogu uzrokovti i različite vrste materijala koji se pere, ako je odeća teška ili je većeg gabariteta. To je zato što različiti materijali različito upijaju vodu, što se odražava na njihovoj težini. Ako u bubnju postoje predmeti garderobe različite težine, može se pojaviti neravnoteža i, kao rezultat, jake vibracije.

Foto: Pixabay

Kako sprečiti ovo prekomerno vibriranje mašine?

“Prvi korak je otkrivanje uzroka vibracija. Dakle, ako je podloška postavljena krivo, morate je poravnati”, savetuje Oleg Dranitski.

Takođe, dobro je proveriti i stanje transportnih vijaka koji se nalaze na zadnjem zidu. Može ih biti od tri do pet, i svi se moraju ukloniti.

Pored toga, preporuka je i upotreba posebne antivibracione podloge za stopala.

“Jastučići protiv vibracija ili klizanja štite pod od ogrebotina, posebno ako je izrađen od mekog materijala. Smanjuju prenos vibracija na pod, a time smanjuju nivo buke i prenosnih vibracija, posebno dok radi centrifuga”, kaže stručnjak.

naj.zena

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Milovan
09.07.2024 10:35

Ja sam taj problem rešio sa balonom od 6 litara vode koji stavim na mašinu i to je to nije lepo al korisno

Povezane vesti

Претрага