Претрага
Претрага
Close this search box.

FRIZER MILAN O ULJIMA ZA KOSU: Zašto ne treba da ih stavljamo tokom leta? Prave više štete, nego koristi

Foto: The Pioneer Woman/GPOINTSTUDIOGETTY IMAGES

Većina žena kada ode na more stavlja različite maske i ulja na kosu. Jedno od njih je i maslinovo ulje. Na taj način veruju da će kosa da im bude zaštićena od sunčevih zraka. Šta je istina? Frizer Milan Matić gostujući u domaćem podkastu “O kosi s Alex” otkrio je nekoliko saveta za pravilnu negu kose.

“Žene kad stave maslinovo ulje na kosu, one samo prže kosu kao što prže i kožu. Svako ulje privlači toplotu i nijedno ulje nije dobro da se koristi za kosu. Postoji mnogo proizvoda koji mogu da se koriste za zaštitu kose, pa čak i običan regenerator u spreju je bolji nego bilo koje ulje”, započeo je frizer Milan Matić u podkastu “O kosi s Alex”.

Kada je reč o prirodnim maskama za kosu, mnoge žene se odlučuju na njih. Nije ni čudo, s obzirom da na društvenim mrežama mogu da se nađu brojni saveti. Jedna od njih je maska od kokosovog ulja. Frizer Milan Matić ipak prednost daje regeneratorima koji se drže 5 minuta, jer kokosovo ulje može dodatno da ulepi kosu i mnoge žene ga ne isperu kako treba.

mondo

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti