Претрага
Претрага
Close this search box.

FRIZER PRINCEZE DAJANE DELI TRIKOVE ZA KOSU: Kako da vam ostane zdrava tokom leta, posle mora i bazena

Foto: Prose

Frizer koji je negovao kosu princeze Dajane, glumice Gvinet Paltrou, pa čak i Džordža Majka, podelio je koristan savet za negu kose u letnjim danima koji su pred nama. Tokom leta naša kosa sklona je isušivanju, lomljenju, dok farbana može lako da promeni boju zbog sunčevih zraka i količine soli u moru.

Frizer Niki Klark u intervjuu za Vitaviotics istakao je na prvom mestu pridržavanje uobičajene rutine pranja kose dok ste na odmoru.

“Obavezno dvaput isperite kosu šamponom kako biste se oslobodili nakupljanja proizvoda od bilo kog SPF-a kako u kosi tako i duž linije kose, i nanesite regenerator na vrhove kako biste vratili vlagu.

Dodavanje dodatnog balzama na vrhove vaše kose pre odlaska u bazen takođe će pomoći u borbi protiv uticaja hlora. Ova oštra hemikalija je savršena za ubijanje klica u vodi, ali će vam ukloniti prirodna ulja. Voda u bazenu može da utiče na boju vaše kose i da joj pruži blagu zelenu nijansu. Kada svoju kosu izlažete hloru prethodno dobro navlažite kosu nehloriranom (običnom) vodom.

Foto: Pexels

“Posle plivanja, preporučio bih da odmah operete kosu da biste uklonili bilo kakav trag hlora. U suprotnom rizikujete da hemikalija ostane u vašim pramenovima i nanese štetu. Isto važi i za morsku vodu. Iako može dodati minerale kosi i vlasištu, sadržaj soli može oslabiti i isušiti kosu”, savetovao je frizer.

“Baš kao i sa hlorom, navlažite kosu pre nego što je izložite morskoj ili slanoj vodi kako biste izbegli bilo kakvu apsorpciju, što takođe može da dovede do suve i lomljive kose”, rekao je za kraj.

mondo/T.V.

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti