Spremite ukućanima pravi domaći obrok, pun ukusa i topline u ove hladne dane.
Rizi bizi je naziv za prilog od pirinča i povrća, koji svako pravi na neki svoj način.
U ovom slučaju radi se o grašku, pirinču i pažljivo izabranim mesnatim pečurkama, koje zajedno prave savršenu kombinaciju koja će zadvoljiti apetite i kod onih najizbirljivijih za stolom.
U ovom slučaju radi se o grašku, pirinču i pažljivo izabranim mesnatim pečurkama, koje zajedno prave savršenu kombinaciju koja će zadvoljiti apetite i kod onih najizbirljivijih za stolom.
Sastojci:
- 50 g putera
- 1 glavica crnog luka
- 250 g pečuraka
- šolja pirinča
- 1 kašićica suvog vlašca
- svež peršun
- mešavina suvog biljnog začina (prema ukusu)
- so i biber (prema ukusu)
- 80 ml paradajz sosa
- 100 ml rastvorene supe u kocki
- 100 g smrznutog graška
Priprema:
Priremite duboki tiganj i u njemu rastopite puter. Operite i isecite luk i propržite dok ne postane staklast.
Krupno isecite pečurke prema vašem izboru (šampinjoni, bukovača… ) i nastavite da dinstate sa lukom, a potom ubrzo dodajte pirinač i ostale začine. Sve zajedno dobro promešajte.
Kada privedete kraju pripremu pirinča (da je zrno meko), dodajte paradajz sos, supu i grašak.
Ostavite sve još neko vreme da se krčka i uvri na laganoj vatri.
Poslužite obrok uz sezonsku salatu.
Prijatno!
telegaf