Претрага
Close this search box.

Ideja za brzi ručak bez mesa: Rizi-bizi sa pečurkama

Foto: Pixabay

Spremite ukućanima pravi domaći obrok, pun ukusa i topline u ove hladne dane.

Rizi bizi je naziv za prilog od pirinča i povrća, koji svako pravi na neki svoj način.

U ovom slučaju radi se o grašku, pirinču i pažljivo izabranim mesnatim pečurkama, koje zajedno prave savršenu kombinaciju koja će zadvoljiti apetite i kod onih najizbirljivijih za stolom.

U ovom slučaju radi se o grašku, pirinču i pažljivo izabranim mesnatim pečurkama, koje zajedno prave savršenu kombinaciju koja će zadvoljiti apetite i kod onih najizbirljivijih za stolom.

Sastojci:

  • 50 g putera
  • 1 glavica crnog luka
  • 250 g pečuraka
  • šolja pirinča
  • 1 kašićica suvog vlašca
  • svež peršun
  • mešavina suvog biljnog začina (prema ukusu)
  • so i biber (prema ukusu)
  • 80 ml paradajz sosa
  • 100 ml rastvorene supe u kocki
  • 100 g smrznutog graška

Priprema:

Priremite duboki tiganj i u njemu rastopite puter. Operite i isecite luk i propržite dok ne postane staklast.

Krupno isecite pečurke prema vašem izboru (šampinjoni, bukovača… ) i nastavite da dinstate sa lukom, a potom ubrzo dodajte pirinač i ostale začine. Sve zajedno dobro promešajte.

Kada privedete kraju pripremu pirinča (da je zrno meko), dodajte paradajz sos, supu i grašak.

Ostavite sve još neko vreme da se krčka i uvri na laganoj vatri.

Poslužite obrok uz sezonsku salatu.

Prijatno!

telegaf

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti