Претрага
Close this search box.

Ideja za posni obrok: Punjene pečurke sa biljnim kačkavaljem i sardinama

Foto: Penn State

Iskoristite sezonu pečaruka i spremite jednostavan recept za punjene šampinjone sa topljenim biljnim sirom i sardinom.

Uz salatu i parče domaćeg hleba imaćete brzu i laku posnu večeru bez pomuke ili pak prilog uz ručak.

Ovako spremljene pečurke idealne su i da ih poslužite kao posno predjelo.

Sastojci:

800 grama šampinjona

2 konzerve sardine

1 crvena pečena paprika

100 grama biljnog kačkavalja

1 limun

šaka prezle za posipanje

kašika ulja

peršun za dekoraciju

Foto: Pexels

Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni.

Obrišite pažljivo pečurke i uklonite svu prljavštinu sa njih, a potom ih okrenite naopačke i uklonite peteljke. Nauljite pleh za pečenje i poređajte šeširiće šampinjona sa gornjom stranom nadole.

Dobro izmiksajte sardine u blenderu. Obavezno stavite i ulje iz konzerve.

Dodajte u ribu sitno seckanu papriku i iseckane stabljike pečuraka.

Iscedite sok od jednog limuna, a potom posolite i pobiberite prema ukusu.

Napunite svaku kapicu od pečuraka sa pripremljenom smesom.

Smanjite temperaturu rerne na 180 stepeni i pecite šampinjone oko 15 minuta.

Izvadite ih i narendajte biljni kačkavalj po njima i obavezno pospite šaku prezli. Vratite pečurke u rernu i zapecite još malo dok se kačkavalj ne istopi i prezle ne dobiju zlatno braon boju.

Pospite ih sa sitno seckanim svežim peršunom i poslužite uz hrskavi hleb i zelenu salatu.

Prijatno!

telegraf

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti