Iskoristite sezonu pečaruka i spremite jednostavan recept za punjene šampinjone sa topljenim biljnim sirom i sardinom.
Uz salatu i parče domaćeg hleba imaćete brzu i laku posnu večeru bez pomuke ili pak prilog uz ručak.
Ovako spremljene pečurke idealne su i da ih poslužite kao posno predjelo.
Sastojci:
800 grama šampinjona
2 konzerve sardine
1 crvena pečena paprika
100 grama biljnog kačkavalja
1 limun
šaka prezle za posipanje
kašika ulja
peršun za dekoraciju
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni.
Obrišite pažljivo pečurke i uklonite svu prljavštinu sa njih, a potom ih okrenite naopačke i uklonite peteljke. Nauljite pleh za pečenje i poređajte šeširiće šampinjona sa gornjom stranom nadole.
Dobro izmiksajte sardine u blenderu. Obavezno stavite i ulje iz konzerve.
Dodajte u ribu sitno seckanu papriku i iseckane stabljike pečuraka.
Iscedite sok od jednog limuna, a potom posolite i pobiberite prema ukusu.
Napunite svaku kapicu od pečuraka sa pripremljenom smesom.
Smanjite temperaturu rerne na 180 stepeni i pecite šampinjone oko 15 minuta.
Izvadite ih i narendajte biljni kačkavalj po njima i obavezno pospite šaku prezli. Vratite pečurke u rernu i zapecite još malo dok se kačkavalj ne istopi i prezle ne dobiju zlatno braon boju.
Pospite ih sa sitno seckanim svežim peršunom i poslužite uz hrskavi hleb i zelenu salatu.
Prijatno!
telegraf