Претрага
Close this search box.

Juneći gulaš sa domaćim noklama: Ručak koji svi vole poslužite uz sezonsku salatu

Foto: The Mediterranean Dish

Gulaš se sprema u celoj Srbiji. Došao je u našu zemlju preko mađarske kuhinje. Predstavljamo vam tradicionalni vojvođanski recept sa domaćim noklama i junećim mesom.

  • 500 g junetine od buta
  • malo ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • po ukusu začin, biber i aleva paprika
  • po potrebi voda
  • 1 dl paradajz soka

NOKLE

  • 150 g oštrog brašna
  • 0,5 dl vode
  • 2 jajeta
  • 1 kašika ulja
  • malo soli

Na ulju propržite iseckan luk, dodajte meso iseceno na kocke, šargarepu na kolutove,pospite začinom i dinstajte. Povremeno dolivajte vodu. Pri kraju, kad je meso mekano, dodajte alevu papriku i paradajz sok i još malo prokrčkajte.

Pripremite nokle:

Umutite jaja sa uljem i postepeno dodajte vodu i so, a zatim polako dodajte brašno i sve vreme lupajte varjačom. Sto duže “lupate” testo ono će biti vazdušastije. U gulaš dodajte malo vode da se dobije ređe jelo, a zatim kašičicom praviti nokle i spuštajte u gulaš koji ključa. Smanjite temperaturu i kuvajte oko deset minuta da se nokle lepo skuvaju. Vodu dodajte isključivo pre nokli, ali samo koliko je potrebno da jelo bude sočno. Služite uz sezonsku salatu.

opanak.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti