Ovsena kaša se smatra jednom od najzdravijih izbora za doručak, a ako želite da liniju dovedete u red – obavezno je doručkujte
Nije nam potrebno neko specijalno istraživanje da bismo uvideli kako u januaru ne poštujemo nikakva pravila zdrave ishrane, što često rezultira viškom kilograma kod većine.
Sada kada smo uvideli grešku, vreme je da uradimo sve kako bismo je ispravili. Da telo ne radi kako treba najviše se oseća kroz hronični umor. Ako se budite umorni, znači da vam verovatno jetra ne radi kako treba. Dodajte tome i ograk i metalni ukus u ustima, žuti premaz na jeziku i shvatićete da je vreme za čišćenje organizma.
Stručnjaci su sigurni da se jetra može oporaviti ako svaki dan za doručak jedete ovsenu kašu.
Recept za kašu koja popravlja zdravlje jetre:
- Ovseno brašno – 1 čaša. Ovas blokira apsorpciju štetnih materija, ubrzava eliminaciju toksina. Olakšava proces varenja. Obezbeđuje telu potrebnu energiju.
- Bundeva (očišćena i isečena na kockice) – 20 do 40 grama. Obnavlja ćelijske strukture jetre, podmlađuje. Pomaže u čišćenju svih organa. Jedenje sirove bundeve na prazan stomak poboljšava funkciju želuca i probavnog trakta.
- Suvo grožđe – pola šake (dobro opranih i razdvojenih). Optimizuje funkciju jeter, pomaže pri obnavljanju ćelije.
- Bademi – po želji. Normalizuju jetru.
Priprema: Sve sastojke stavite u malu šerpicu. Dodajte vodu ili mleko, pa pustite da provri. Možete dodati i malo soli. Kada provri, sklonite sa ringle, poklopite i ostavite da malo odstoji.
Preporuka je da se ova kaša kuva najmanje 2 do 3 puta nedeljno. Brzo se apsorbuje. Daje lakoću, energiju i uklanja neprijatan plak sa jezika.
stil.kurir.rs